Πες μου την ηλικία σου, να σου πω πόσο πιθανό είναι να τρακάρεις!

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ηλικιακό εύρος στους οδηγούς, το οποίο εμφανίζεται ως… το πιο ζημιάρικο. Μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι;

  • -
  • -

Τα τροχαία ατυχήματα δεν έχουν ηλικία. Σωστά. Ωστόσο, υπάρχει ένα ηλικιακό εύρος οδηγών το οποίο σύμφωνα με στοιχεία της Hellas Direct είναι πιο «ζημιάρικο» από τα υπόλοιπα ή εάν προτιμάτε καλύτερα πιο πιθανό να εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα στο δρόμο.

Η ανάλυση λοιπών των δεδομένων της Hellas Direct απέδειξε στη γλώσσα των αριθμών πως το 2022 την πρωτιά σε αυτήν την κατηγορία διατηρούν οι νεότεροι σε ηλικία οδηγοί, 20-30 ετών, με ποσοστό 19,3% και ακολουθούν οι 30-40 ετών με ποσοστό 13,4%.

Νέοι σε ηλικία οδηγοί, με μεγάλα αυτοκίνητα

Οι 20 έως 30 ετών οδηγοί, τρακάρουν περισσότερο με μεγάλα Ι.Χ., άνω των 4,7 m, σε ποσοστό 25%. Ζημιάρηδες είναι και οι οδηγοί του ηλικιακού φάσματος 30 έως 40 ετών που επίσης τρακάρουν με αυτοκίνητα άνω των 4,7 m αλλά με ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (16,6%).

Αυτό βέβαια που είναι κοινό χαρακτηριστικό κατά κάποιον τρόπο σε όλους τους οδηγούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή μεγέθους οχήματος είναι ότι άπαντες, πρωτίστως τρακάρουν με παρκαρισμένα.

Δείτε ακόμα: Τι αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα; Μικρά ή μεγάλα;

Οι νέοι οδηγοί 20 έως 30 ετών εμπλέκονται σε τρακάρισμα με παρκαρισμένο με ποσοστό 37%, ενώ δεύτερο πιο συχνό είδος τρακαρίσματος για τους νέους είναι η σύγκρουση λόγω μη τήρησης αποστάσεων με ποσοστό 24,2%.

Σχεδόν το ίδιο συμβαίνει και με τους 30 έως 40 ετών, που εμπλέκονται σε τρακάρισμα με παρκαρισμένο με ποσοστό 37,4%, ενώ ακολουθεί η σύγκρουση λόγω μη τήρησης αποστάσεων με ποσοστό 22,6%.

Γενικά οι ηλικίες έως 60 ετών παίζουν σε αυτά τα ποσοστά πάνω κάτω και με αυτές τις δύο βασικές αιτίες ατυχημάτων. Από τα 60 και μετά η σύγκρουση με παρκαρισμένο παραμένει πρώτη αλλά δεύτερη έρχεται η κίνηση με όπισθεν ή η αναστροφή.

Πηγή: Hellas Direct

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...