Elon Musk: Με Λυκούργο και Σπάρτη κάνει αναφορά στον πόλεμο στο Ισραήλ

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και του X (πρώην twitter) έστειλε μήνυμα για τις εχθροπραξίες σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, μιλώντας για τον Λυκούργο και τη Σπάρτη.

  • -
  • -

Οι αναρτήσεις του Elon Musk για την αρχαία Ελλάδα είναι κάτι σύνηθες. Ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Χ (πρώην twitter) αρέσκεται να μιλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, κάτι το οποίο έκανε και στην πρόσφατη ανάρτησή του με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε στον Λυκούργο, το νομοθέτη της αρχαίας Σπάρτης, που καθιέρωσε τον στρατιωτικό προσανατολισμό της σπαρτιατικής κοινωνίας, σύμφωνα με χρησμό του Απόλλωνα από το μαντείο των Δελφών.

Στον Λυκούργο αποδίδεται η περίφημη Μεγάλη Ρήτρα, που αναφέρεται στα κύρια στοιχεία του σπαρτιατικού πολιτεύματος, η καλλιέργεια της συγχώρεσης, η διαίρεση του κράτους σε αναπαλλοτρίωτους ίσους κλήρους, η σιδερένια πειθαρχία αλλά και ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Elon Musk:

«Σχετικά με τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης.

Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μεταμόρφωναν το κράτος σε μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές στην Ιστορία.

Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν.

Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τελικά τον άντρα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε από ασιτία που επέβαλε στον εαυτό του.

Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...