Τέλος το Volkswagen Up! Με τι θα αντικατασταθεί;

Στην Ιστορία θα περάσει σύντομα το Up!, το πιο μικρό αυτοκίνητο της VW, το οποίο παράγεται με κινητήρες βενζίνης, φυσικού αερίου, αλλά και ως ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Το εργοστάσιο της Volkswagen στην Μπρατισλάβα ήταν η μονάδα η οποία συναρμολογούσε το Up!, όμως το βρετανικό Autocar αποκάλυψε ότι πλέον η παραγωγή του μικρού γερμανικού αυτοκινήτου σταμάτησε οριστικά, βάζοντας τέλος σε μια πορεία 12 ετών.

Το Up! ήταν το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της μάρκας από το Wolfsburg, προσφέροντας στον ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να το αγοράσει με κινητήρα βενζίνης, με κινητήρα φυσικού αερίου ή ως ηλεκτρικό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/833b7f92b2a260e9c5c51d0939e03840.jpg

Η πορεία και οι εκδόσεις του Volkswagen Up!

Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρική έκδοση ήταν η μόνη διαθέσιμη στην Ελλάδα και μάλιστα όχι σε όλη τη χώρα, αλλά μόνο στην Αστυπάλαια, μέσω του προγράμματος που «τρέχει» η εταιρεία στο ελληνικό νησί.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Volkswagen up! GTI 1.0 115 PS

Το Volkswagen Up! ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το 2011, ενώ το 2018 παρουσιάστηκε η GTI εκδοχή του με 115 ίππους από τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου. Επάνω του βασίστηκαν δύο ακόμα μοντέλα, τα SEAT Mii και Skoda Citigo. Το Up! έγινε και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που κυκλοφόρησε εμπορικά η Volkswagen, η οποία δημιούργησε το e-Up! το 2016.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fefe218b51a113f2cb87020fb109f9fb.jpg

Θα υπάρξει ηλεκτρικός αντικαταστάτης για το Volkswagen Up!;

Οι εταιρείες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να διατηρήσουν μικρά και προσιτά μοντέλα στην γκάμα τους, λόγω των ολοένα αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων και ασφάλειας που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα σε πανευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, έχει αναφέρει ότι κινδυνεύει ακόμα και το μέλλον του Polo, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Η μόνη λύση φαίνεται ότι είναι η αντικατάσταση με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ο αντικαταστάτης του Polo έχει ήδη παρουσιαστεί και είναι το ID. 2all, ενώ ο αντικαταστάτης του Up! αναμένεται να είναι ένα ακόμα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με τις φήμες θα ονομάζεται ID.1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...