Το Tesla Model 3 έγινε ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ!

Μπορεί ένα Tesla να γίνει το αυτοκίνητο του λαού; Πάντως, σήμερα το Model 3 κοστίζει λιγότερο από το μέσο αυτοκίνητο της αμερικανικής αγοράς.

  • -
  • -

Tα Tesla Model 3 και Model Y, είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις υψηλότερες πωλήσεις της αμερικανικής φίρμας παγκοσμίως. Κι αν αυτό είναι γνωστό στους περισσότερους που ασχολούνται είτε με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είτε με το χώρο του αυτοκινήτου γενικότερα, αυτό που σίγουρα γνωρίζουν λίγοι, είναι ότι πλέον πολλά ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικής φίρμας κοστίζουν λιγότερο από τη μέση τιμή πώλησης ενός νέου αυτοκινήτου στις ΗΠΑ!

Πριν από μερικές ημέρες, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, έδωσε εντολή να πέσουν κι άλλο οι τιμές των best seller μοντέλων της φίρμας στην αμερικανική αγορά. Αναφερόταν φυσικά στα Model 3 και Model Y.

Ο πόλεμος αυτός των τιμών βέβαια που πρώτος ξεκίνησε ο Elon Musk σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία του 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οικονομικοί αναλυτές της αγοράς. Ωστόσο η αντιστάθμιση σε αυτήν την κίνηση έρχεται με την εξίσωση των τιμών ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla και στα θερμικά αυτοκίνητα των ανταγωνιστών της αμερικανικής φίρμας.

Το βασικό λοιπόν Tesla Model 3 στην αγορά των ΗΠΑ κοστίζει 36.330 €, 8.500 € λιγότερα δηλαδή από τη μέση τιμή πώλησης ενός νέου αυτοκινήτου στις ΗΠΑ! Σε σχέση δε με τον premium ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, το Model 3, κοστίζει αυτή τη στιγμή 6.100 € λιγότερα από τη βασική BMW Σειρά 3 και 5.500 € από τη βασική Mercedes-Benz C-Class. Στις ΗΠΑ πάντα…

Δείτε ακόμα: Η Tesla αλλάζει τα δεδομένα, με μια νέα μέθοδο παραγωγής

Οι τιμές αυτές μάλιστα είναι δίχως την κρατική επιδότηση των 7.000 € για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Υπολογίζοντας κανείς και την ομοσπονδιακή έκπτωση αντιλαμβάνεται ότι οι τιμές κατρακυλούν σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα.

Μένει να δούμε όμως κατά πόσον ο Elon Musk θα συνεχίσει να ρίχνει τις τιμές των Tesla ή θα αποδειχθεί ένα ακόμη τρικ του πολυμήχανου επιχειρηματία, προκειμένου να μειώσει τη χασούρα από την πτώση των πωλήσεων τους τελευταίους μήνες…  

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...