Isuzu: Όλα όσα ξέρουμε για το ηλεκτρικό pick-up που θα έρθει Ευρώπη

Η Isuzu ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο, ηλεκτρικό pick-up μοντέλο, το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει πρώτα στην Ευρώπη. Θα βασίζεται στο επιτυχημένο D-Max ή όχι;

  • -
  • -

Η Isuzu παρουσίασε το ανανεωμένο D-Max στην Bangkok, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση ήταν και ο πρόεδρος της εταιρείας, Shinsuke Minami, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με ένα ηλεκτρικό pick-up, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει την πορεία του από την Ευρώπη.

Το εν λόγω μοντέλο θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό που θα δημιουργηθεί και θα φέρει τα σήματα της ιαπωνικής μάρκας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε τα εξής: «Η Isuzu καταβάλλει ενεργές προσπάθειες για την υλοποίηση μιας κοινωνίας χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στο μέλλον, η Isuzu σχεδιάζει να παράγει ένα pick-up BEV (Battery Electric Vehicle) στην Ταϊλάνδη. Η Isuzu θα το παρουσιάσει πρώτα στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα εξετάσει τη σταδιακή εξάπλωσή του, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης».

kalodio-kalwdio-pick-up-pickup-revma-fortisi-agrotiko-karotsa-maxus-t90

Πώς θα λέγεται το ηλεκτρικό pick-up της Isuzu;

Μπορεί ο πρόεδρος της εταιρείας να μην αποκάλυψε πολλά περισσότερα σχετικά με το ηλεκτρικό μοντέλο, όμως ιαπωνικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα αποτελεί μετατροπή του D-Max. Δηλαδή η Isuzu θα αφαιρεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και όλα όσα τον συνοδεύουν (παροχές καυσίμου, ρεζερβουάρ κ.λπ.), βάζοντας στη θέση τους τα απαραίτητα ηλεκτρικά εξαρτήματα (ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία κ.λπ.).

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό pick-up ξεκολλάει νταλίκα 17 τόνων από το χιόνι… για πλάκα! [video]

Πότε θα δούμε το ηλεκτρικό Isuzu;

Σύμφωνα με το έγκυρο μέσο Nikkei Asia, το πρώτο ηλεκτρικό της Isuzu θα κάνει ντεμπούτο το 2025. Η παρουσίαση και η έναρξη της εμπορικής του πορείας θα γίνει από την Ευρώπη, όμως στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου.

MAXUS-T90-Pick-up-agrotiko-ilektriko

Προς το παρόν στην Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα ηλεκτρικό pick-up, το Maxus T90 EV, με μπαταρία χωρητικότητας 88,5 kWh και αυτονομία που αγγίζει τα 330 km σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν κι άλλα όπως τα Rivian ή το F-150 Lightning, όμως αυτά διατίθενται μόνο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...