MG Motor: Θέτοντας νέα στάνταρ

Μέσα από μια πλήρη γκάμα που περιλαμβάνει SUV, Plug-In Hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα η MG επιστρέφει δυναμικά, με κοινό παρονομαστή το κορυφαίο value for money!

  • -
  • -

Με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα και σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, η MG μόνο άγνωστη δεν είναι στη χώρα μας. Ύστερα από ένα «διάλειμμα» μερικών χρόνων, η μάρκα είναι και πάλι εδώ, έχοντας πλήρη παρουσία στις σημαντικότερες κατηγορίες της αγοράς, από μικρά SUV μέχρι οικογενειακά μοντέλα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβριδικές προτάσεις. Σήμερα αποτελούν μια ιδανική περίπτωση αγοράς, υπολογίζοντας την υψηλή τεχνολογία, την οδική συμπεριφορά, τον κορυφαίο εξοπλισμό και την απολύτως συμφέρουσα τιμή, που τους δίνει τον τίτλο του value for money. Η πολυτέλεια έγινε πλέον προσιτή και παρουσιάζεται με δυναμικό design, ενώ ασυναγώνιστη είναι η προσφερόμενη εγγύηση των 7 ετών ή 150.000 km.

MG ZS - Εισαγωγή στον κόσμο των SUV

Το νεανικό MG ZS αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας, το οποίο μάλιστα προσφέρεται με διαφορετικούς κινητήρες για να καλύψει κάθε αγοραστή. Από τη βασική έκδοση Exclusive του προσιτού SUV συναντάμε πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει κάθε απαραίτητο στοιχείο άνεσης και φυσικά, ασφάλειας. Με τις τιμές να ξεκινούν από τις 18.950 €, πρόκειται για μια πρόταση χωρίς αντίπαλο, λαμβάνοντας υπόψη και τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά του όπως είναι οι κορυφαίοι χώροι στο εσωτερικό αλλά και τον χώρο αποσκευών των 448 λίτρων, που ανταποκρίνεται ακόμη και σε οικογενειακές ανάγκες.

Στην γκάμα του MG ZS υπάρχει και η έκδοση ZS EV, δηλαδή η αμιγώς ηλεκτρική. Σε αυτή την περίπτωση την κίνηση του οχήματος την αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας έως 178 ίππων, με την αυτονομία να φτάνει τα 440 km. Ο σύντομος χρόνος φόρτισης (περίπου 40 λεπτά για φόρτιση από 5% έως 80%) και το value for money που συνοδεύει το μοντέλο, το καθιστούν μια ιδανική λύση για όποιον αναζητά ένα συμφέρον ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο δεν προϋποθέτει καμία παραχώρηση στην καθημερινότητα! Διατίθεται με δύο διαφορετικές χωρητικότητες μπαταρίας, ανάλογα τις ανάγκες του αγοραστή, ενώ εγγύηση ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες είναι η διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Δείτε εδώ περισσότερα για το MG ZS και εδώ περισσότερα για το ηλεκτρικό MG ZS EV!

MG4 - Η ηλεκτρική πλευρά του value for money

Ένα από τα μοντέλα της MG που προκαλούν τη μεγαλύτερη αίσθηση στην ελληνική αγορά, είναι το μικρομεσαίο hatchback MG4. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αιχμηρή σχεδίαση και τολμηρές αναλογίες που θυμίζουν σπορ αυτοκίνητο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη δυναμική οδική συμπεριφορά του! Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας, το MG4 έρχεται με απόδοση έως 204 ίππους και αυτονομία που αγγίζει τα 450 km, σύμφωνα με το ρεαλιστικό πρότυπο μετρήσεων WLTP. Αξίζει να σημειωθεί ότι και εδώ, η φόρτιση είναι ταχύτατη με 35 λεπτά να αρκούν για «γέμισμα» έως το 80%!

Το σπορ προφίλ του ενισχύεται από το άψογο ζύγισμα του πλαισίου, την ανεξάρτηση ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα και το ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Για όσους ζητούν κάτι παραπάνω, η έκδοση XPOWER με 435 ίππους, 0-100 km/h σε 3,8 sec και τετρακίνηση, είναι εκεί για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Ενώ η απαίτηση για κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας καλύπτεται σε όλες τις εκδόσεις του MG4, από τα 5 αστέρια EuroNCAP.

Σε κάθε περίπτωση, το MG4 πραγματικά συναρπάζει με το value for money του, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με την κρατική επιδότηση στοιχίζει λιγότερα από 24.450 €, δημιουργώντας μια ξεχωριστή πρόταση που χωρίς αμφιβολία, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Δείτε εδώ περισσότερα για το MG4 και εδώ περισσότερα για το MG4 XPOWER!

MG HS - O ψηφιακός κόσμος σε SUV εκτέλεση

Η δυναμική εικόνα και η φινέτσα του MG HS, είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με την απόλυτη ευρυχωρία στο εσωτερικό και το ψηφιακό του υπόβαθρο, έχοντας δύο μεγάλες οθόνες των 12,3 και 10,1 ιντσών να κερδίζουν τις εντυπώσεις στην καμπίνα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα MG Pilot που υποβοηθούν τον οδηγό δημιουργούν κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς, ενώ ο αξιόπιστος, τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων με τους 162 ίππους χαρίζουν άνετη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, ακόμη και με πλήρες φορτίο. Όταν όλα αυτά συνδυάζονται και με τιμή από 27.900 €, το σύνολο είναι ασυναγώνιστο!

Φυσικά, στην γκάμα του MG HS υπάρχει και το eHS, το οποίο προσφέρει Plug-In Hybrid τεχνολογία. Εδώ ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και η συνολική απόδοση ανεβαίνει στους 258 ίππους και τα 480 Nm! Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις, με 0-100 km/h σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων πραγματοποιεί γρήγορες και ξεκούραστες αλλαγές. Πάντως, με 52 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία και μέση κατανάλωση μόλις 1,8 lt/100 km, το MG eHS αποδεικνύεται άκρως αποδοτικό στην καθημερινότητα, προσφέροντας τα καλά της ηλεκτροκίνησης και τα θετικά των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το MG HS έχει κατακτήσει 5 αστέρια στα crash tests του Euro NCAP το 2022.

Δείτε εδώ περισσότερα για το MG HS και εδώ περισσότερα για το MG eHS!

MG5 - Ηλεκτροκίνηση σε οικογενειακή συσκευασία

Η πολυτέλεια αναδεικνύεται από τους κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό, το προσεγμένο φινίρισμα και την ψηφιακή εμπειρία. Η πρακτικότητα τονίζεται από τον χώρο αποσκευών που μπορεί να αγγίξει έως και τα 1.367 λίτρα, ενώ οι προδιαγραφές με ηλεκτροκινητήρα έως 177 ίππους, μπαταρία έως 61 kWh και αυτονομία μέχρι 400 km, φροντίζουν για όλα τα υπόλοιπα. Το MG5 είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό station wagon και υπόσχεται μια νέα, ευφυή εμπειρία ηλεκτροκίνησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως και σε κάθε MG, το value for money ξεχωρίζει, καθώς στοιχίζει 28.300 €, με την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

Ο οδηγός απολαμβάνει κάθε στιγμή το προσεκτικά μελετημένο εσωτερικό με Zero-G καθίσματα για μέγιστη άνεση και μια αιωρούμενη οθόνη να τον θέτει διαρκώς στο επίκεντρο. Το πολύ υψηλό επίπεδο εξοπλισμού χαρακτηρίζει ακόμα και την πιο προσιτή έκδοση, με LED προβολείς, σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων MG Pilot για συνεχή υποστήριξη του οδηγού, κάμερα οπισθοπορείας και πολλά ακόμη, ενώ η τεχνολογία Vehicle-to-Load δίνει τη δυνατότητα παροχής ρεύματος σε άλλες συσκευές (ηλεκτρικά πατίνια, τηλεόραση σε camping κ.ά.), καθιστώντας το MG5 ένα… κινητό powerbank!

Δείτε εδώ περισσότερα για το MG5!

Ήρθαν για να ξαναγράψουν τους νόμους της αγοράς 

Το σωστό... timing ήταν πολύ σημαντικό για την MG, καθώς μας συστήνεται ξανά σε μια εποχή που οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η MG Motors προσφέρει ελκυστική σχεδίαση, κορυφαίες τεχνολογίες, ασυναγώνιστο εξοπλισμό και ποιοτική κατασκευή, με την προσιτή πολυτέλεια να γίνεται πραγματικότητα. Το σημαντικότερο, είναι ότι όλα τα παραπάνω, προσφέρονται «τυλιγμένα» με εξαιρετικό βαθμό value for money, για τους αγοραστές που ζητούν το καλύτερο δυνατό προϊόν στη βέλτιστη τιμή. Συνυπολογίζοντας την εγγύηση 7 χρόνων ή 150.000 km, τα μοντέλα της MG είναι προτάσεις που δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...