Φωτιά σε αυτοκινητάμαξα με Tesla στην Τουρκία [video]

Πυροσβέστες στην Κωνσταντινούπολη κλήθηκαν να επέμβουν, όταν μία αυτοκινητάμαξα που μετάφερε έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα μάρκας Tesla Model Y τυλίχθηκε στις φλόγες, μέσα στη νύχτα.

  • -
  • -

Ολική είναι η καταστροφή για έξι Tesla Model Y, καθώς τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ βρίσκονταν πάνω σε αυτοκινητάμαξα, η οποία τα μετάφερε σε αντιπροσωπείες της αμερικανικής μάρκας, προκειμένου σταδιακά να βρουν τον δρόμο τους προς ισάριθμους αγοραστές, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό site, IHA.

Η φωτιά ξέσπασε ενώ η αυτοκινητάμαξα ήταν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, όπως μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε από τις στολές των πυροσβεστών.

tesla-modely-model-y-suv-ilektriko

Από πού ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε τα Tesla;

Προς το παρόν η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει την αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έτυχε να βρεθεί στο σημείο, ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το Tesla που βρισκόταν στο πίσω άκρο της αυτοκινητάμαξας.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάηκε στο κέντρο της Αθήνας – Τι έγινε με την μπαταρία; [video]

Ο χρόνος που χρειάστηκαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τελείως τη φωτιά από τα έξι αυτοκίνητα έφτασε τη μία ώρα. Όπως βλέπουμε στο video, ένας πυροσβέστης φαίνεται να σπεύδει να σβήσει τη φλόγα, αλλά αυτή συνεχίζει να μαίνεται λόγω του φαινομένου της θερμικής διαφυγής. Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου εισέρχονται σε ανεξέλεγκτη κατάσταση αυτοθέρμανσης και δημιουργίας οξυγόνου, οπότε η μπαταρία συνεχίζει να αναφλέγεται μέχρι να μην απομείνει τίποτα για να καεί.

Tesla-Model-Y-modely-ilektriko-suv

Φωτιά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Σβήνει δύσκολα, αλλά συμβαίνει σπάνια

Σίγουρα αν πιάσει φωτιά η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι δύσκολο να σβήσει, όμως είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Σύμφωνα με στοιχεία του 2020, οι φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι 25 ανά 100.000 μονάδες, στα υβριδικά είναι 3.474 ανά 100.000 μονάδες και στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι 1.529 ανά 100.000 αυτοκίνητα.

Εν τούτοις, ο διαφορετικός τρόπος που καίγονται αυτά τα αυτοκίνητα, σημαίνει ότι διασώστες, πυροσβέστες και κάθε άλλη Αρχή που εμπλέκεται στη διαδικασία, θα πρέπει να εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Πηγή: iha.com.tr

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...