Mercedes-AMG: Δεν θα πιστέψεις ποιο είναι το best seller της στην Ευρώπη

Η γκάμα της AMG περιλαμβάνει βελτιωμένα οικογενειακά μοντέλα, SUV και supercars. Μπορείς να φανταστείς ποιο προτιμούν οι πιο πολλοί αγοραστές και συγκεκριμένα το 25%;

  • -
  • -

Το «απόλυτο» τμήμα της Mercedes-Benz, το τμήμα που κατασκευάζει τα κορυφαία σπορ μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή, το AMG GmbH, σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων τη χρονιά που διανύουμε. Και έχουμε ακόμα ένα τρίμηνο μπροστά μας πριν κλείσει η χρονιά…

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της AMG αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τις ταξινομήσεις να ανέρχονται σε 13.700 μονάδες. Η Mercedes-AMG SL είναι από τα βασικά συστατικά αυτής της επιτυχίας. Ωστόσο, δεν είναι η πιο δημοφιλής Mercedes-AMG της γκάμας! Το πιο εμπορικό μοντέλο με το λογότυπο AMG δεν είναι άλλο από το εμβληματικό (και πανάκριβο) G63, το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 25% των Mercedes-AMG που πωλήθηκαν το πρώτο 6μηνο του έτους!

Δείτε ακόμα: Πωλείται Mercedes G400 από το Άγιο Όρος

Θυμίζουμε, πως για την κίνηση του θρυλικού μοντέλου της Mercedes, φροντίζει ένας 4,0 lt V8 biturbo κινητήρας με 585 ίππους και 850 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 3.500 rpm. Βέβαια η Mercedes-AMG φρόντισε πέραν του ισχυρού κινητήρα να εφοδιάσει τη G63 με σύστημα Ride Control στην ανάρτηση, με τετρακίνηση (40:60) η οποία διαθέτει τρία διαφορικά, με 9άρι αυτόματο σασμάν αλλά και πολλές ακόμα τεχνικές αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις, συγκριτικά με τις «απλές» εκδόσεις της οικογένειας G-Class.

Εξίσου εντυπωσιακό βέβαια είναι το γεγονός, ότι και το αντίπαλο δέος της Mercedes-AMG, το τμήμα M Division της BMW, σημείωσε και αυτό τεράστια αύξηση στις πωλήσεις του το πρώτο 6μηνο του έτους (+58%), με την αμφιλεγόμενη XM, μέσα σε λιγότερους από τρεις μήνες να πουλά 1.171 μοντέλα στις ΗΠΑ, έχοντας ως αρχική τιμή στην εν λόγω αγορά τα 159.995 $.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...