Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δωρεάν διόδια σε όλη τη χώρα αλλά για λίγους

Ανοίγουν οι «μπάρες» των διοδίων για να περνούν ελεύθερα από όλα τα διόδια των εθνικών οδών μόνο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

  • -
  • -

Ενώ όλοι οι ψηφοφόροι ήλπιζαν στην δωρεάν διέλευσή τους από τα διόδια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Εντολή για παύση είσπραξης διοδίων σε όλη την επικράτεια μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, δόθηκε από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο.

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση αφορά τις εξής περιόδους:

  • Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
  • Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.

Η δωρεάν διέλευση ισχύει αποκλειστικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα επιτρέπεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους, καθώς και του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας. Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Οι αυτοκινητόδρομοι... το ξέρουν; Ποιος πληρώνει το κόστος των διοδίων

Προς ώρας ακόμα και οι παραχωρησιούχοι δεν έχουν λάβει τη σχετική εντολή από το Υπουργείο. Συνήθως, σε κάθε εκλογές, η εκάστοτε κυβέρνηση προσέφερε ανοικτά διόδια για όλους τους πολίτες ώστε να μεταβούν στον προορισμό τους και να ψηφίσουν. Φέτος όμως εξαιτίας των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel και Elias που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να κρατήσει για αρκετές ημέρες πολλούς σταθμούς διοδίων ανοιχτούς στη χώρα για το κοινό, φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να επωμιστεί το κόστος διέλευσης του κοινού και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023.    


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...