H Περιφέρεια Αττικής πήρε 42 ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Ποιας μάρκας είναι [video]

Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 42 ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντάχθηκαν στον στόλο της Περιφέρειας Αττικής.

  • -
  • -

Με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας προμηθεύονται με 42 καινούρια ηλεκτροκίνητα οχήματα. Τα αυτοκίνητα προορίζονται για τους επόπτες Υγείας, τους ελεγκτές των υπηρεσιών Μεταφορών και Ανάπτυξης αλλά και για τους υπαλλήλους που προβαίνουν σε ελέγχους διαπίστωσης των επιπέδων ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

ev

Η παράδοση-παραλαβή των οχημάτων έγινε στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας στο Χολαργό, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, τον οποίο υποδέχθηκε ο  Διευθυντής Η. Δόλγυρας, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι αυτά τα νέα οχήματα αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται συνεχώς, προκειμένου να επιτελέσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους.

ev

Τα EV οχήματα είναι μάρκας Peugeot και πρόκειται για τα μοντέλα e-208 και e-2008. Αμφότερα διακρίνονται για τις προηγμένες τεχνολογίες, τον τρισδιάστατο, διαμόρφωσιμο, ψηφιακό πίνακα οργάνων και φυσικά το γεγονός ότι κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά.

Δείτε ακόμηΤέλος το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα με τη συνεργασία Google - Περιφέρειας Αττικής

Τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μια μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 362 km στην περίπτωση του e-208 και 341 km στο μεγαλύτερο e-2008.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...