Νέα πατέντα της Google κρατά τον μολυσμένο αέρα έξω από το αυτοκίνητο!

Η Google ισχυρίζεται ότι μέσω μιας νέας πατέντας μπορεί να εμποδίσει το μολυσμένο αέρα να εισέλθει στην καμπίνα του αυτοκινήτου! Διαβάστε με ποιον τρόπο.

  • -
  • -

Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως, με τις στατιστικές να αποδεικνύουν ότι ο αέρας που αναπνέουμε ευθύνεται για το 11% όλων των θανάτων παγκοσμίως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο Guardian ισχυρίζονται ότι το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού αναπνέει αέρα που περιέχει υψηλό επίπεδο ρύπων, όπως μικροσωματίδια, μονοξείδιο του άνθρακα, όζον και διοξείδιο του αζώτου.

Οι εκπομπές αέριων ρύπων από τα οχήματα θεωρούνται εδώ και καιρό μεταξύ των βασικών παραγόντων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν συνεχώς σε τεχνολογίες με σκοπό να μειώσουν αυτούς τους βλαβερούς ρύπους όχι μόνο κατά την κίνηση των οχημάτων (μέσω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) αλλά και κατά τη διαδικασία παραγωγής.  

Τι προσφέρει η νέα πατέντα της Google

Δεν είναι όμως μόνο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που επενδύουν προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά το σύνολο της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Οι συγκεκριμένοι κολοσσοί, όπως η Google, Xiaomi, η Apple, η LG κ.α. υιοθετούν μια διαφορετική στρατηγική και επικεντρώνονται κυρίως στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν ώστε να κάνουν τα αυτοκίνητα μας εξυπνότερα, πιο ασφαλή και πιο οικολογικά.

Η Google λοιπόν φαίνεται πως έχει μία πολύ έξυπνη ιδέα ώστε να συμβάλλει τόσο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στη διασφάλιση της υγιεινής ατμόσφαιρας των επιβατών στην καμπίνα των αυτοκινήτων.

Πρόσφατα, κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχει το στόχο της. Ουσιαστικά με τη λειτουργία reactive operations to air pollution (σε ελεύθερη μετάφραση: μέτρα αντίδρασης στην ατμοσφαιρική ρύπανση), θα μπορεί να προσδιορίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην οποία θα εκτεθεί ένας οδηγός σύμφωνα με τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει. Κατόπιν, θα του προτείνει μια σειρά από ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την υγιεινή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του.

Πώς λειτουργεί το σύστημα της Google

Όλα ουσιαστικά ξεκινούν με το να γνωρίζει η Google πού ακριβώς πηγαίνετε. Μέσω των Google Maps η εταιρεία θα σκανάρει την περιοχή (μέσω δορυφόρων) και θα διαπιστώνει πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας την ώρα που θα κατευθύνεστε στον προορισμό σας.

Εάν η περιοχή είναι μολυσμένη, το σύστημα της Google θα αναζητά εναλλακτικές διαδρομές και δεδομένα από τους χάρτες της εταιρείας ώστε εάν είναι εφικτό, να σας οδηγήσει από δρόμους με λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση ή να σας προτείνει να μεταβείτε στον προορισμό σας κάποια στιγμή αργότερα, που σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος η ρύπανση στην ατμόσφαιρα θα είναι μειωμένη.

Δείτε ακόμα: Το 98% των κατοίκων της Ευρώπης αναπνέει τοξικό αέρα

Όταν επιθυμεί κάποιος να μεταβεί σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία θα μεταβεί, ανεξαρτήτου ποιότητας του αέρα, η Google, θα προχωρεί σε μια ακόμα ενέργεια προστασίας των επιβατών. Θα ενημερώνει νωρίτερα το πλήρωμα του αυτοκινήτου ώστε να ενεργοποιεί τη λειτουργία του κλιματισμού στην ανακύκλωση και να κλείσει τα παράθυρα!   

Όσοι τώρα υποστηρίξουν ότι αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος καταπάτησης των προσωπικών τους δεδομένων καλό θα ήταν να γνωρίζουν, ότι η η Google συλλέγει ήδη τέτοιες πληροφορίες κάθε φορά που ενεργοποιείτε τη χρήση της πλοήγησης στο Google Maps…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...