Ποια εταιρεία μπαίνει μέσα 31.000 € με κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγει;

Κάθε άλλο παρά κερδοφόρα δεν είναι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση και για συγκεκριμένες εταιρείες…

  • -
  • -

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, έδωσε ρητή εντολή σε όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας καθώς και στους μηχανικούς της φίρμας, να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μειώσουν το κόστος παραγωγής στα μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 38.000 € (ή κοντά στα 40.000 $)!

Αφορμή για την επιτακτική αυτή ανάγκη, όπως τη χαρακτήρισε ο ισχυρός άνδρας της Rivian, στάθηκε η χασούρα που εμφανίζει η εταιρεία για κάθε νέο ηλεκτρικό όχημα που παράγει για τα μοντέλα R1T και R1S. Συγκεκριμένα, η Rivian μπαίνει μέσα κατά 33.000 $, ή περίπου 31.500 €!

Τα ηλεκτρικά pick up και SUV μοντέλα της Rivian έχουν επαινεθεί από τους ειδικούς για τις δυνατότητες αλλά και το τεχνολογικό τους υπόβαθρο ωστόσο, η φθηνότερη έκδοση κοστίζει 74.800 $, τιμή που δεν θα χαρακτήριζε κανείς και ως… «ευκαιρία».

Κι αν δεν είναι ευκαιρία για τους καταναλωτές, φανταστείτε για την ίδια τη Rivian που μπαίνει μέσα και 33.000 $ για κάθε μοντέλο που παράγει και ψάχνει αυτή τη στιγμή τρόπους ώστε να μην αυξήσει κι άλλο τις τιμές πώλησης και παράλληλα να μειώσει το κόστος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal η Rivian, χρηματοδοτεί την παραγωγή των μοντέλων αυτών από τα «έτοιμα», δηλαδή από κεφάλαια που είχε συγκεντρώσει ως start-up, με τα χρήματα όμως σιγά σιγά να τελειώνουν!

Σύμφωνα με τη WSJ, η λύση που συζητιέται αυτή τη στιγμή στους κόλπους της εταιρείας είναι η εξής: Αύξηση της παραγωγής, στο εργοστάσιο της φίρμας στο Ιλινόις, που σήμερα λειτουργεί στο ένα τρίτο της δυναμικότητάς, και κυρίως, σύναψη νέων συμφωνιών με προμηθευτές εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, διότι μέχρι σήμερα, η Rivian έχει κάνει «κακά deal» με τους προμηθευτές της, με αποτέλεσμα να πληρώνει δυο και τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ’ ότι ο ανταγωνισμός!

Δείτε ακόμα: «Καμπανάκι»: Μόνο η Tesla κι άλλες δύο εταιρείες θα επιβιώσουν [video]

Ο αναλυτής δε της Wells Fargo, Colin Langan, πρότεινε στη Rivain να αυξήσει κι άλλο τις τιμές της ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το τέλος του 2024. Η Rivian βέβαια έχει ήδη αυξήσει τις τιμές της έως και 20% σε ορισμένα μοντέλα της από πέρυσι. Παρόλα αυτά οι συμβουλές των οικονομικών αναλυτών που έχει προσλάβει η αμερικανική φίρμα, της προτείνουν να πουλάει τα οχήματά της κατά μέσο όρο, στην τιμή των 100.000 $!

Κι όλα αυτά, σε μια εποχή όπου ο μεγάλος ανταγωνιστής της Rivian, η Tesla, μειώνει συνεχώς τις τιμές των μοντέλων της, αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά και το αντίπαλο δέος του R1T, το Cybertruck…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...