Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα του κόσμου – Η ουρά έφτασε τα 100 km

Αν νομίζετε πως στην Ελλάδα το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται είναι «εφιάλτης», τότε δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου.

  • -
  • -

Το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη, οι οδηγοί εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε μποτιλιαρίσματα, σπαταλώντας μέσα στο αυτοκίνητο 1 και 2 ώρες καθημερινά. Ωστόσο, σε άλλες περιοχές του κόσμου, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Στην Κίνα για παράδειγμα, έχει καταγραφεί ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «εφιάλτης». Ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία, τόσο σε όγκο όσο και σε διάρκεια. Σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2010 στον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο 110 και σύμφωνα με τις αναφορές διήρκησε 12 ημέρες!

Αυτό που έζησαν τότε οι Κινέζοι δεν έχει συναντηθεί ποτέ ξανά. Οδηγοί και επιβάτες που επέστρεφαν από τις καλοκαιρινές διακοπές στο Πεκίνο, έμειναν κολλημένοι για ημέρες στον δρόμο, αφού η ουρά έφτασε τα 100 χιλιόμετρα.
china

Λέγεται πως υπήρξαν οδηγοί που δεν μπορούσαν να διανύσουν ούτε 2 χιλιόμετρα σε 24 ώρες και έμειναν στον αυτοκινητόδρομο 3 με 5 ημέρες, αναζητώντας νερό και τρόφιμα. 

Δείτε ακόμη: Τέλος το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα με τη συνεργασία Google - Περιφέρειας Αττικής

Η απίστευτη αυτή συσσώρευση οχημάτων, οφείλονταν στο υπερφορτωμένο οδικό δίκτυο και στα έργα αναβάθμισης που γίνονταν. Ο αριθμός των αυτοκινήτων ξεπέρασε κατά πολύ τη δυναμικότητα του αυτοκινητοδρόμου και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Αρχές δεν εκτίμησαν σωστά την αύξηση της κυκλοφορίας και επέτρεψαν την κυκλοφορία των φορτηγών, είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα πάντα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...