Ψηφιακό μητρώο συνεργείων: Τι είναι, πότε έρχεται και γιατί μας αφορά όλους

Βάση δεδομένων με όλα τα συνεργεία της χώρας θα αποκτήσει πολύ σύντομα η Ελλάδα, στα οποία θα υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία τους.

  • -
  • -

Άδεια λειτουργίας, μέγεθος συνεργείου, ειδικότητες μαστόρων, διαθέσιμος εξοπλισμός, πιστοποιητικά πυρασφάλειας και πάρα πολλά στοιχεία ακόμα. Κάθε στοιχείο και λεπτομέρεια που αφορά ένα οποιοδήποτε συνεργείο αυτοκινήτων, θα καταγράφεται αναλυτικότατα στο νέο ψηφιακό μητρώο συνεργείων.

Τακτοποίηση της κατάστασης με τα συνεργεία αναμένεται να κάνει το κράτος το επόμενο διάστημα, καθώς επιτέλους θα καταγραφούν όλα και θα ταξινομηθούν στο ψηφιακό μητρώο που δημιουργεί το υπουργείο Μεταφορών από εδώ και πέρα. Η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε τις σχετικές δηλώσεις στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης Autotec Expo, ενημερώνοντας για την πρόοδο αυτού του έργου.

xristina-alexopoulou-egkainia-ekthesis

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, τέλεσε τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Autotec στο Metropolitan Expo.

Δείτε ακόμα: Πώς γίνομαι μηχανικός ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Πού μπορώ να δουλέψω;

Στον χαιρετισμό της η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι στο ψηφιακό μητρώο των συνεργείων αυτοκινήτων θα καταγράφονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία λειτουργίας. Το ψηφιακό μητρώο συνεργείων αναμένεται να είναι έτοιμο και να παραληφθεί στις αρχές του 2024.

xristina-alexopoulou

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η υφυπουργός ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, είναι σε εξέλιξη αρκετά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου και σας αφορούν άμεσα όπως το ψηφιακό μητρώο των συνεργείων αυτοκινήτων και άλλων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων. Στο εν λόγω ψηφιακό μητρώο θα καταγράφονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία λειτουργίας, η θέση λειτουργίας, η χρήση τους (δημόσια ή ιδιωτική), η κατηγορία τους (συνήθων οχημάτων, μεγάλων και βαρέων οχημάτων και μικτά συνεργεία συνήθων και βαρέων οχημάτων), η ειδικότητα ή οι ειδικότητές των συνεργείων (μηχανικών μερών, ηλεκτρικών μερών κ.λπ.), τα στοιχεία των κτιριακών τους εγκαταστάσεων (ωφέλιμες επιφάνειες χώρου κύριας χρήσης και βοηθητικών χώρων), του εγκατεστημένου εξοπλισμού τους με συσκευές και μηχανήματα, τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πιστοποιητικά, όπως το πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, καθώς επίσης και τα στοιχεία του υπαλληλικού τους προσωπικού. Το ψηφιακό μητρώο έχει ανατεθεί με σύμβαση στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και περιμένουμε αρχές του 2024 την παραλαβή του. Έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Παρακολούθησης της εξέλιξης και Επιτροπή Παραλαβής. Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω ψηφιακού μητρώου είναι η κεντρική εξ αποστάσεως εποπτεία και ο έλεγχος της νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεών σας καθώς και η πιστή και αδιάλειπτη τήρηση όλων των όρων και των προϋποθέσεων βάσει των οποίων αδειοδοτήθηκαν ή γνωστοποίησαν την έναρξη λειτουργίας τους».

Ακόμα, η υφυπουργός προέτρεψε τους ιδιοκτήτες των συνεργείων να επενδύσουν στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ώστε να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας η οποία θα οδηγήσει μείωση των εξόδων τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...