Αττική Οδός: Τα 5 σημεία που «μεταμορφώνονται» πριν περάσει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Περιμένοντας για την επόμενη ημέρα της Αττικής Οδού, αρκετά σημεία του αυτοκινητόδρομου της Αθήνας θα βελτιωθούν, πριν αλλάξει η ιδιοκτησία.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, η Αττική Οδός βρίσκεται σε φάση ανανέωσης, με σημαντικά έργα ασφαλτοστρώσεων να πραγματοποιούνται στο σύνολο του μήκους της, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του δρόμου, αλλά και την ασφάλεια των οδηγών που την χρησιμοποιούν. Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλάζει χέρια και σύντομα θα βρίσκεται υπό νέα ιδιοκτησία. Ύστερα από προσφορά-μαμούθ που άγγιξε τα 3,27 δισ. ευρώ, θα λειτουργεί, συντηρεί και εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό για 25 χρόνια. Ποια τμήματα όμως θα αλλάξουν πριν παραδοθεί;

Τα 5 τμήματα της Αττικής Οδού που αλλάζουν πρόσωπο

Το «καθαρό» μήκος της Αττικής Οδού στο σύνολό της, είναι περίπου 70 χιλιόμετρα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, που δεν εντάσσονται στο έργο αλλά εξυπηρετεί τους χρήστες. Αυτά τα κομμάτια λειτουργούν κανονικά, όμως δεν συντηρούνται. Αθροιστικά, το μήκος τους βρίσκεται περίπου στα 10 χιλιόμετρα και σύντομα θα αλλάξουν μορφή, πριν αναλάβει Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το:

  • τμήμα που συνεχίζει προς το ρεύμα για Ραφήνα, το οποίο χρήζει συντήρησης αλλά και αναβάθμισης, αφού δεν υπάρχει περίφραξη
  • τμήμα του κόμβου Κατεχάκη και η σήραγγα που καταλήγει στα κοντινά νοσοκομεία, η οποία επίσης χρήζει συντήρησης
  • τμήμα που οδηγεί στην Ελευσίνα, προς το τελείωμα της Αττικής Οδού
  • τμήμα που καταλήγει στο Μαρκόπουλο, στο άλλο άκρο της Αττικής Οδού
  • τμήμα της Περιφερειακής Αιγάλεω, κοντά στα διυλιστήρια.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της Αττικής Οδού που θα ασφαλτοστρωθεί πριν παραδοθεί το έργο στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα πέντε τμήματα που αναφέρονται παραπάνω δεν θα συμβεί το ίδιο, καθώς οι εργασίες ασφαλτόστρωσης δεν προβλέπονται στο συμβόλαιο παραχώρησης και δεν είναι στις αρμοδιότητες της Αττικής Οδού. Απλώς, θα αναβαθμιστούν, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα για χιλιάδες χρήστες του αυτοκινητόδρομου και θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ασφάλειας με τον υπόλοιπο άξονα.

Δείτε ακόμη: Αττική Οδός - Αλλάζουν την Αθήνα οι νέες επεκτάσεις

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...