Αυτή η αυτοκινητοβιομηχανία, έχει τους πιο πιστούς πελάτες

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέκτησε μάλιστα για δεύτερη σερί χρονιά το βραβείο Automotive Brand Loyalty…

  • -
  • -

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης «Automotive Brand Loyalty» που δημοσίευσε η  J.D. Power, η Porsche, έχει τους πιο πιστούς πελάτες μεταξύ των premium κατασκευαστών. Η έκθεση συντάσσεται έπειτα από αναλύσεις ποικίλων δεδομένων όπως οι προτιμήσεις των καταναλωτών, η αγοραστική τους συμπεριφορά αλλά κυρίως από το πόσο αφοσιωμένοι είναι σε μια φίρμα.

Πως προκύπτει αυτό; Με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο. Με βάση το ποσοστό των ιδιοκτητών που επιλέγουν ξανά την ίδια μάρκα όταν αποφασίσουν να αλλάξουν αυτοκίνητο. Σημαντικό, ότι η έρευνα αξιολογεί τη συμπεριφορά των αγοραστών αποκλειστικά και μόνο καινούργιων οχημάτων και όχι μεταχειρισμένων.

Η Porsche λοιπόν επιδεικνύει το υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα premium brands. Το ποσοστό της ανέρχεται στο 56,8% - εμφάνισε μια ελαφρά πτώση από 57,4% που συγκέντρωσε πέρυσι- με τη Mercedes-Benz να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω της για πρώτη φορά την Genesis.

Δείτε ακόμα: Είναι αυτή η ακριβότερη Porsche 911 όλων των εποχών;

Σε ότι αφορά την υποκατηγορία των premium SUV μοντέλων, η Volvo βρέθηκε φέτος στην κορυφή, με την Toyota να κατακτά για μία ακόμη χρονιά την πρώτη θέση στις αυτοκινητοβιομηχανίες μαζικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Tyson Jominy, αντιπρόεδρο της JD Power, η φετινή έρευνα συγκέντρωσε λιγότερα δεδομένα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στις αυξημένες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά καθώς και στη διαθεσιμότητα των οχημάτων. «Τώρα που τα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία δείχνουν να ομαλοποιούνται και οι καταναλωτές αρχίζουν ξανά να αποκτούν με την ίδια συχνότητα καινούργια αυτοκίνητα όπως στην προ-COVID περίοδο, θα μπορέσουμε να έχουμε την πλήρη εικόνα της αγοράς. Ακόμα κι έτσι όμως, η συμπεριφορά των καταναλωτών αποδεικνύει στην πράξη την αφοσίωσή τους στους κατασκευαστές που εμπιστεύεται ο καθένας», εξήγησε o Jominy.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...