1o συνέδριο Energy Save: Τι έδειξε για τις προθέσεις της κυβέρνησης;

Μία νέα αρχή στον χώρο της βιώσιμης κινητικότητας έγινε με το 1ο Συνέδριο Energy Save, το οποίο εστίασε στην ηλεκτροκίνηση, τη μικροκινητικότητα και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

  • -
  • -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα Φάρος, το «1o Συνέδριο Energy Save», το μεγαλύτερο συνέδριο για την αυτοκίνηση και τις νέες τεχνολογίες που εστιάζει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναπτύχθηκαν τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες: Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος, ενέργεια που χάνεται στο κυκλοφοριακό, προώθηση της ηλεκτροκίνησης, οδική ασφάλεια και μικροκινητικότητα.

xristos-christos-staikouras

Ποιοι μίλησαν στο 1ο Συνέδριο Energy Save;

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν εξέχουσες προσωπικότητες και στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκπρόσωποι φορέων από τον κλάδο της αυτοκίνησης, της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών μετακίνησης ενώ με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τίμησαν το συνέδριο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου αλλά και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, του οποίου η παρουσία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Δείτε ακόμαΤα 5 φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα με επιδότηση

Το «1o Συνέδριο Energy Save», τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και συντονιστής του ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης.

xristina-christina-alexopoulou

Οι στόχοι του συνεδρίου

Στόχος του συνεδρίου ήταν να προσφέρει στο σύνολο των συμμετεχόντων, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μία λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση για τις νέες τάσεις της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και το αύριο στην αυτοκίνηση και την ηλεκτροκίνηση.

Στη σημαντικότητα της ηλεκτροκίνησης και ευρύτερα της βιώσιμης κινητικότητας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος απέδωσε τον ανοδικό αριθμό στο ποσοστό των ταξινομήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στην πολιτική κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: «Kάθε νέο «πράσινο» όχημα που ταξινομείται αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά στη μείωση των ρύπων, την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και της ποιότητας ζωής μας συνολικά».

Όσον αφορά στα αισιόδοξα μηνύματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, χαρακτηριστική είναι η φράση της Υφυπουργού Μεταφορών: «Αντιλαμβάνομαι πως ως παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου θέλετε να μάθετε για την συνέχεια της κρατικής επιδότησης στα προγράμματα που προανέφερα. Μπορώ σήμερα να σας πω με βεβαιότητα εκφράζοντας την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης πως τα νέα θα είναι καλά».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...