Volkswagen Tiguan 2024: Τι νέο φέρνει η έκδοση eHybrid

Η νέα γενιά του Volkswagen Tiguan δίνει ανανεωμένο αέρα στο γερμανικό SUV, ενώ η Plug-In Hybrid έκδοση eHybrid έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις.

  • -
  • -

Στην κατηγορία των SUV, το Volkswagen Tiguan έχει μακρά παράδοση, με δύο απόλυτα επιτυχημένες γενιές. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε και η τρίτη γενιά του, μέσα από την οποία το οικογενειακό C-SUV αποκάλυψε τη μελλοντική του πορεία. Φρεσκαρισμένο οπτικά, αναβαθμισμένο τεχνολογικά, αλλά και με πολλά νέα στοιχεία όπως οι εξελιγμένοι προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix, φιλοδοξεί να κερδίσει το αγοραστικό κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, το μοντέλο έχει «πείσει» πάνω από 7,6 εκατομμύρια πελάτες, από το ντεμπούτο του που σημειώθηκε 16 χρόνια πριν, το 2007. Φυσικά, έχουμε πολλές αλλαγές και στους κινητήρες του.

Volkswagen Tiguan eHybrid με 204 ή 272 ίππους

Το νέο Volkswagen Tiguan μπορεί να μην λανσάρεται σε κάποια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όμως θα έχει δύο νέες, Plug-In Hybrid προτάσεις στην γκάμα του. Συγκεκριμένα, η βάση θα είναι πλέον ο 1.5 TSI Evo και όχι ο 1.4 TSI των προηγούμενων PHEV εκδόσεων, με έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων και συνδυαστική απόδοση 204 ή 272 ίππων. Στην ισχυρότερη παραλλαγή θα έχουμε και τετρακίνητη πρόταση, ενώ η μετάδοση θα γίνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Χάρη στη νέα μπαταρία των 19,7 kWh, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία θα αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Επίσης, ο on-board φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος AC θα είναι των 11 kW για γρήγορη επαναφόρτιση, ενώ θα υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση DC (συνεχόμενου ρεύματος) στα 50 kW.

Σημαντικό update σε τεχνολογία

Στο εσωτερικό του νέου Volkswagen Tiguan συναντάμε μια πολύ μεγάλη οθόνη για το σύστημα infotainment στις 15 ίντσες, η οποία θα «τρέχει» το νεότερο σύστημα πολυμέσων της μάρκας, το MIB4. Η εικόνα της καμπίνας είναι εντυπωσιακή, με κρυφό φωτισμό στο ταμπλό, τις πόρτες, τα πόδια των επιβατών και κατά μήκος της κονσόλας, όπως και ένα περιστροφικό χειριστήριο για χρήση του infotainment ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Δείτε ακόμη Volkswagen: 3 ονόματα μοντέλων που δεν θα «σκοτώσει» η ηλεκτροκίνηση

Επίσης, σύμφωνα με τη μάρκα, στο εσωτερικό οι πίσω επιβάτες θα έχουν πολύ περισσότερο διαθέσιμο χώρο, τόσο για τα γόνατα, όσο και για το κεφάλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πορτμπαγκάζ, θα έχει συνολικό όγκο έως 652 λίτρα, ανάλογα και την έκδοση. Το νέο Volkswagen Tiguan θα φτάσει στις αντιπροσωπείες ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2024, οπότε όσο πλησιάζουμε στην περίοδο λανσαρίσματος θα μάθουμε και τις τιμές διάθεσής του στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...