Πόσοι κάτοχοι Tesla Model Y πάνε σε μοντέλα βενζίνης & diesel μετά από αυτό;

Η Tesla μπορεί να έχει χτίσει μία αυτοκρατορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι. Κάποιοι πωλούν τα ηλεκτρικά για να γυρίσουν στην βενζίνη.

  • -
  • -

Η Tesla σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία αναλυτών διαθέτει αυτή τη στιγμή το πιο πιστό κοινό αγοραστών ανάμεσα σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής. Μεταξύ των ηλεκτρικών SUV, το Model Y βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά το φανατικό κοινό του με 37,3%, με το Ford Mustang Mach-E που βρίσκεται στην δεύτερη θέση να μην ξεπερνά το 18,5%.

Ενώ όμως το 70,5% των ιδιοκτητών Model Y στην συνέχεια περνά σε κάποιο άλλο ηλεκτρικό, το υπόλοιπο 29,5% προτιμά να γυρίσει σε κάποιο βενζινοκίνητο SUV ή pick-up σύμφωνα με την έρευνα του S&P Global.

model y

Γιατί πολλοί επιστρέφουν σε συμβατικά μοντέλα;

Ένας από τους βασικότερους λόγους που παρατηρείται το συγκεκριμένο γεγονός είναι η μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ των απλών μοντέλων της Tesla όπως τα Model 3 και Model Y και των πολυτελών Model S και Model X. Αυτό μάλιστα ισχύει και στην χώρα μας με το κορυφαίο Model 3 να μην ξεπερνά τις 50.000 €, ενώ το Model S ξεκινά από 111.490 . Αντίστοιχα στην κατηγορία των SUV το ακριβότερο Model Y Perfomance κοστίζει 59.990 €, ενώ το φθηνότερο Model X κοστολογείται στις 119.490 €.

Τώρα για αυτούς που αναζητούν κάποιο pick-up, μία κατηγορία ιδιαίτερα αγαπητή στις ΗΠΑ, η Tesla ελπίζει να τους "κερδίσει" όταν επιτέλους λανσάρει το πολυαναμενόμενο Cybertruck. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως η αντίπαλη Ford έχει ήδη στην αγορά έναν ηλεκτρικό εκπρόσωπο που ακούει στο όνομα F-150 Lightning, με τις τιμές μάλιστα για το συγκεκριμένο μοντέλο να ξεκινούν κάτω από τα 50.000 δολάρια. Τιμή που σύμφωνα με τον CEO της Tesla συνεχίζει να είναι "σχετικά υψηλή", κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι το Cybertruck θα ξεκινά ακόμη πιο χαμηλά.

tesla

Το Model Y δεν είναι το μόνο που χάνει πελάτες

Το compact SUV της Tesla όμως δεν είναι το μοναδικό που βλέπει τους αγοραστές του να «αλλάζουν στρατόπεδο». Μερικοί ιδιοκτήτες Model S μετά την πώληση του Tesla τους περνούν σε μοντέλα όπως το Lucid Air, το Rivian R1T ή η Mercedes-Benz EQS.

Βέβαια, για να μην είμαστε και άδικοι προς την υπερδύναμη που ονομάζεται Tesla, αυτές οι μεταβάσεις σε άλλα μοντέλα αποτελούν μικρό μέρος της πίτας με σχεδόν το 60% των ιδιοκτητών Model S να αγοράζουν στην συνέχεια κάποιο άλλο Tesla, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το 72,8% των ιδιοκτητών Model 3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...