Απίστευτο: Η προσθετική στήθους λειτουργεί σαν... έξτρα αερόσακος!

Σύμφωνα με έρευνα, τα ενθέματα σιλικόνης στο στήθος λειτουργούν ως μίνι αερόσακος σε συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα.

  • -
  • -

Ο Δρ. Helge Jens πλαστικός χειρουργός στην κλινική Domhof του Aachen, δήλωσε τα εξής: «Tα ενθέματα σιλικόνης στο στήθος έχουν τη δυνατότητα να κατανείμουν καλύτερα ή να απορροφήσουν πιο ομαλά, την πίεση που ασκείται στη θωρακική χώρα σε τροχαίο ατύχημα». Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι το όχημα να μην έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Τον παραπάνω ισχυρισμό μάλιστα έρχονται να επιβεβαιώσουν τόσο Αμερικανοί ερευνητές όσο και η γερμανική εφημερίδα Bild, όπου αμφότεροι, προχώρησαν σε προσομοίωση μιας τέτοιας σύγκρουσης με γυναίκες οι οποίες είχαν κάνει επέμβαση προσθετικής στήθους και σε άλλες που διέθεταν το φυσικό τους στήθος… Αυτό που απεδείχθη και σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος (έπειτα από την προσθήκη ενθεμάτων σιλικόνης) διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες ή από τους άνδρες.

Δείτε ακόμα: Σύμφωνα με έρευνα, τα SUV είναι τα πιο επικίνδυνα για τους ποδηλάτες

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ζώνες και αερόσακους

Ιατρικό τζελ που προσομοιώνει ένα φυσικό στήθος και ένα… σιλικονάτο, δέχτηκαν χτυπήματα με δύναμη σχεδόν 2.000 Newton. Ουσιαστικά οι ερευνητές προσομοίωσαν μια σύγκρουση ενός αυτοκινήτου το οποίο κινούνταν με ταχύτητα 16 km/h, διαπιστώνοντας ότι ακόμα και με αυτήν την χαμηλή ταχύτητα κίνησης, οι δυνάμεις που ασκούνται είναι ικανές να προκαλέσουν κάταγμα στα πλευρά!

Με βάση το αποτέλεσμα των επιστημόνων, η καταπόνηση του μαστού με ενθέματα σιλικόνης ήταν 23% μικρότερη από ό,τι σ΄ ένα φυσικό στήθος. Άπαντες όμως τόνισαν χαρακτηριστικά ότι τα ενθέματα λιπώδους ιστού και σιλικόνης στο στήθος δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις ζώνες ασφαλείας ή τους αερόσακους, με τον Γερμανό πλαστικό χειρουργό Helge Jens, να ξεκαθαρίζει ότι σε μεγαλύτερες ταχύτητες οι γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε προσθετική στήθους δεν έχουν καμία επιπλέον προστασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...