H Τουρκία παρακαλάει την Tesla: Ελάτε να φτιάξετε εδώ εργοστάσιο

Σε συζήτηση διάρκειας 45’ με τον Elon Musk, ο Ερντογάν του ζήτησε να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία.

  • -
  • -

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαίτησε από τον Elon Musk να κατασκευάσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία. Τόνισε στον ισχυρό άνδρα της αμερικανικής φίρμας ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η χώρα του πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για τον ίδιο σε ότι αφορά την κατασκευή του νέου εργοστασίου της φίρμας.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα την πρόταση του, δηλώνοντας στον Elon Musk ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Starlink, του δορυφορικού διαδικτυακού συστήματος επικοινωνίας της SpaceX του Musk. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Tesla φάνηκε θετικός σε αυτήν την πρόταση τονίζοντας ότι η SpaceX θα ήθελε να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια προκειμένου να προσφέρει τις δορυφορικές υπηρεσίες του συστήματος Starlink και στην Τουρκία.

Δείτε ακόμα: Πως ο Elon Musk εμπόδισε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία

Βλέποντας ο Ερντογάν ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει τον Elon Musk στο προσεχές τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας (Teknofest) στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τον Musk να αποδέχεται την πρόταση με μεγάλη ευχαρίστηση.

Η Tesla έχει αυτήν τη στιγμή διαθέτει στο δυναμικό της έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon, με τον Elon Musk να έχει δηλώσει δημοσίως ότι χρειάζεται ένα ακόμη εργοστάσιο έως τα τέλη του έτους σε μια νέα τοποθεσία. Για την τοποθεσία αυτή πρώτη επιλογή είναι η Ινδία αλλά προτού πέσουν οι «υπογραφές» τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Όπως όλα μαρτυρούν, το μελλοντικό εργοστάσιο της Tesla θα καταπιαστεί με την παραγωγή του πολυαναμενόμενου μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της φίρμας αξίας 25.000 δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...