Σοκ στην Πάτρα: Ξέχασαν 4χρονο κοριτσάκι μέσα σε σχολικό λεωφορείο

Εγκληματική αμέλεια έδειξαν ο οδηγός ενός σχολικού λεωφορείου και οι συνοδοί, το οποίο μετέφερε παιδάκι νηπιαγωγείου, καθώς ξέχασαν ένα κοριτσάκι 4 χρονών κλειδωμένο.

  • -
  • -

Ένα περιστατικό παραμέλησης νηπίου καταγράφηκε στην Πάτρα, από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την ευθύνη να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να φροντίζουν για τα παιδιά που οι γονείς τους εμπιστεύονται, όταν εκείνοι δεν είναι κοντά.

Το περιστατικό συνέβη στο σχολικό λεωφορείο του Πειραματικού Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καστρίτσι, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέα που έγινε στην «Πελοπόννησο», το πρωί της περασμένης Πέμπτης, το δρομολόγιο με αριθμό 11 που εκτελεί για τη φετινή σχολική σεζόν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, αφού συγκέντρωσε τα παιδιά από τα προγραμματισμένα σημεία παραλαβής, τα μετέφερε στο σχολείο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c59b6e81a66a91b7c8c982068253bcbd.jpg

Ωστόσο, ένα 4χρονο κοριτσάκι του νηπιαγωγείου αποκοιμήθηκε στο κάθισμα, με αποτέλεσμα όταν το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο και κατέβηκαν όλα τα παιδιά, αυτό να μείνει μέσα χωρίς κάποιος να το αντιληφθεί.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο οδηγός αναχώρησε από το σχολικό συγκρότημα και στάθμευσε το λεωφορείο, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του νηπίου που κοιμόταν στο κάθισμα.

Δείτε ακόμα: Τι αρμοδιότητες έχει ο σχολικός τροχονόμος; Μπορεί να σου κόψει κλήση;

Όταν το κοριτσάκι βρέθηκε μόνο του στο σχολικό λεωφορείο

Το 4χρονο κοριτσάκι ξύπνησε μετά από λίγο και έντρομο, διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε ένα άδειο λεωφορείο, το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά στο σχολικό συγκρότημα. Αρχισε να χτυπάει τα παράθυρα και για καλή του τύχη, το είδε μια περαστική γυναίκα, η οποία ενημέρωσε αμέσως το σχολείο και τις αρχές. Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο οδηγός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο λεωφορείο και έσπευσε αμέσως να ανοίξει τις πόρτες για να βγει το παιδί.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/78ea3c2e8de0b65fba80821b2a028b39.jpg

Φυσικά ενημερώθηκε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου για το περιστατικό αλλά και οι γονείς, οι οποίοι βρέθηκαν αμέσως κοντά στο παιδί τους. Οπως πληροφορείται η «Π», παρά το αρχικό σοκ, το 4χρονο κοριτσάκι παρακολούθησε το σχολικό πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, με τους γονείς μέχρι χθες να μην έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στην «Π» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης, ο οποίος δήλωσε ότι έχει γίνει έγγραφη αναφορά από την προϊστάμενη του νηπιαγωγείου. «Το παιδί έμεινε στο σχολικό για περίπου μισή ώρα και ευτυχώς, το φύλαξε ο Θεός που δεν έμεινε περισσότερο, ώστε να έχουμε άλλες συνέπειες», είπε ο κ. Κλάδης.

Πηγή: pelop.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...