Τέλος η παραγωγή αυτοκινήτων σε εργοστάσιο της Volkswagen - Ποιο μοντέλο φτιάχνει

Μετά από περίπου 20 χρόνια παραγωγής, η γραμμή παραγωγής της Volkswagen στη Δρέσδη φαίνεται ότι θα κλείσει, και οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν διαφορετικά καθήκοντα.

  • -
  • -

Πέρυσι, περίπου 6.500 ηλεκτρικά Volkswagen ID.3 βγήκαν από τις πόρτες του εργοστασίου της μάρκας στη Δρέσδη της Γερμανίας. Φέτος ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε ότι θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη μονάδα, δίχως να αποκαλύπτονται περισσότερες πληροφορίες.

Για αρχή, οι Γερμανοί λένε ότι οι περίπου 300 εργαζόμενοι θα αποκτήσουν νέα καθήκοντα και το εργοστάσιο, απλώς θα πάψει να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Δηλαδή δεν θα κλείσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μονάδα λειτουργούσε για περίπου 20 χρόνια μέχρι φέτος που οι υπεύθυνοι πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση. Η είδηση ήρθε στην επιφάνεια από την Automobilewoche, η οποία ωστόσο δεν αποκάλυψε την πηγή της.

Έρχονται κι άλλες αλλαγές στα εργοστάσια της Volkswagen

Η διακοπή παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Δρέσδη, δεν είναι το μοναδικό νέο για τη γερμανική μάρκα. Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τότε που δήλωσαν ότι προσωρινά, θα μειωθούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Zwickau, την κύρια μονάδα παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της φίρμας. Αυτή η είδηση πιθανότατα προκύπτει από το γεγονός ότι καταργήθηκε μια από τις επιδοτήσεις του γερμανικού κράτους προς τους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μειώνοντας το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών για τα ηλεκτρικά προϊόντα της Volkswagen.

Δείτε ακόμη: Ποια ονόματα της Volkswagen θα «επιβιώσουν» την εποχή της ηλεκτροκίνησης;

Στο εν λόγω εργοστάσιο απασχολούνται πολλά περισσότερα άτομα από ότι στη Δρέσδη. Πρόκειται για περίπου 2.000 εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με προσωρινές συμβάσεις και για την ώρα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με τι θα απογίνουν και αν πρόκειται να επαναπροσληφθούν, σε κάποια άλλη θέση μέσα στον όμιλο Volkswagen. Μέχρι στιγμής η γερμανική μάρκα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με τι θα ακολουθήσει στα εργοστάσιά της, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε και ολοκληρωμένη εικόνα.

Πηγή: Automotive News Europe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...