Αυτό είναι το τελευταίο αυτοκίνητο στον κόσμο με 6 πόρτες

Όλοι ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό ωστόσο πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι το τελευταίο 6πορτο αυτοκίνητο σταματά να παράγεται.

  • -
  • -

Για τους οπαδούς του MINI Clubman, τα νέα δεν είναι καλά. H επικεφαλής της φίρμας, Stefanie Wurst, προανήγγειλε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το Clubman… τελείωσε. «Θα ήταν άτοπο να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχει χώρος στη γκάμα μας για το Clubman αλλά δυστυχώς αυτού του είδους τα αυτοκίνητα δεν έχουν πλέον θέση στη νέα εποχή της ΜΙΝΙ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Wurst για να προσθέσει «Αντίθετα, έχουμε πολλές προτάσεις που εξετάζουμε ώστε να καλύψουμε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το κενό που αφήνει το Clubman».

Η Stefanie Wurst πιστεύει ακράδαντα ότι το Aceman, το μικρό 5θυρο πρωτότυπο crossover που παρουσιάστηκε πέρσι από τη ΜΙΝΙ, θα αντικαταστήσει επάξια το Clubman, ενώ μην ξεχνάμε ότι και το Countryman προσφέρει πέραν του εκδρομικού του προσανατολισμού τόσο άνετους χώρους όσο και πρακτικότητα.

Δείτε ακόμα: Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά MINI Cooper & Countryman

Ουσιαστικά, το Clubman «κόβεται» από τη γκάμα της MINI, λόγω πωλήσεων. Κοιτώντας κανείς τους «αριθμούς» του παγκοσμίως, διαπιστώνει ότι χρόνο με το χρόνο το Countryman διπλασίαζε τα μερίδια του έναντι του Clubman.

Ποια ήταν η καλύτερη χρονιά του MINI Clubman;

Το εκκεντρικό Clubman είχε τις καλύτερες πωλήσεις του στις ΗΠΑ (όντας η καλύτερη του αγορά) το 2016, όταν και ταξινόμησε 12.203 μονάδες. Από τότε μέχρι και σήμερα η πορεία του είναι φθίνουσα. Μόλις 1.970 πωλήσεις σημείωσε το 2021, με τις ταξινομήσεις του να βελτιώνονται ελαφρώς πέρσι αλλά και πάλι όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε η MINI να πεισθεί και να το κρατήσει στη ζωή. Έστω και σε μια νέα ηλεκτρική εκδοχή…

Παρότι η ανακοίνωση δεν είναι ακόμα επίσημη από τη MINI, οι δηλώσεις της Stefanie Wurst δε θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρες. Άλλωστε και η τελευταία έκδοση του μοντέλου (MINI Clubman Final Edition) μαρτυρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και καιρό στο στρατόπεδο της βρετανικής φίρμας. Έτσι, μια πορεία που ξεκίνησε το 1969, με το πρώτο MINI Clubman, οδεύει πλέον με μαθηματική ακρίβεια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...