Video: Πώς καθαρίζουν την Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης - Πότε θα ανοίξει

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε τι θα γίνει με τη Ν.Ε.Ο. και πότε θα ανοίξει.

  • -
  • -

Με την Ελλάδα πραγματικά... κομμένη στα δύο, το ερώτημα «πότε θα ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης» βρίσκεται στην επικαιρότητα. Είναι βέβαιο ότι όλοι προσπαθούν να βρουν μια σωστή, ασφαλή λύση προκειμένου ο κύριος οδικός άξονας της χώρας να επιστρέψει στην κυκλοφορία, ύστερα από την κακοκαιρία Daniel. Σήμερα, νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Το ενδεχόμενο να ανοίξει σήμερα ο δρόμος δεν αποκλείεται, αν οι εργασίες καθαρισμού συνεχίσουν να προχωρούν τόσο γρήγορα και ο έλεγχος διασφάλισης της ποιότητας του οδοστρώματος πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχη ταχύτητα. Αυτό φυσικά, είναι μόνο μια εκτίμηση. Η επίσημη οδηγία είναι ο δρόμος να ανοίξει έως το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες, έστω και σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Γύρω από αυτό το πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα. 

Οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών

Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε το πλάνο για την σταδιακή επαναλειτουργία της Νέας Εθνικής Οδού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας. Ο Υπουργός δήλωσε πως το Σάββατο 16/9 το πρωί θα ανοίξει το ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και ότι γίνονται προσπάθειες να δοθεί την Κυριακή να δοθεί τουλάχιστον μία λωρίδα στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Δείτε ακόμη: H πρώτη σχολή οδηγών με Tesla στην Ελλάδα!

Ο κ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε ότι αυτές είναι εκτιμήσεις, οι οποίες μπορεί να μεταβληθούν, ενώ θυμίζουμε ότι το κομμάτι που πλημμύρισε και παραμένει κλειστό αγγίζει σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα. Επιπλέον, αναφορικά με την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος θα αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ!

Οι εργασίες καθαρισμού της Εθνικής σε video 

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, δημοσίευσε ένα video, στο οποίο μπορούμε να δούμε τις διαδικασίες καθαρισμού της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Από τα πλάνα, παρατηρούμε ότι ο τεράστιος όγκος νερού έχει απομακρυνθεί και η μεγαλύτερη εκκρεμότητα είναι ο καθαρισμός της ασφάλτου από το χώμα και τη σκόνη, από ειδικά μηχανήματα ψεκασμού νερού και «σκούπες». 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...