Volvo XC40: Τιμές και εκδόσεις του premium SUV στην Ελλάδα

Το εισαγωγικό μοντέλο στην γκάμα της σουηδικής μάρκας διατίθεται σε πληθώρα εκδόσεων με σύνολα βενζίνης, υβριδικά, ακόμη και αμιγώς ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Η Volvo με το XC40 έδωσε σε σημαντικά μεγαλύτερο κοινό την ευκαιρία να αποκτήσει ένα premium μοντέλο της το οποίο φέρει όλα τα στοιχεία που την έκαναν διάσημη χωρίς όμως το υψηλό κόστος που συνοδεύει τα μεγαλύτερα μοντέλα. Με μία πλήρη γκάμα που περιλαμβάνει τα πάντα τόσο από πλευράς εκδόσεων εξοπλισμού αλλά και από πλευράς κινητήριων συνόλων, δύσκολα κάποιος που ψάχνει για ένα κορυφαίο premium C-SUV δεν θα μείνει ικανοποιημένος από το XC40.

Με σύνολα βενζίνης, plug-in hybrid ή αμιγώς ηλεκτρικά

Η γκάμα του Volvo XC40 έχει διευρυνθεί σιγά σιγά από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου έτσι ώστε να φτάσει στο σήμερα διαθέτοντας μία επιλογή για όλα τα γούστα. Με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις να έχουν αναλάβει τον ρόλο των βασικών εκδόσεων, πιο πάνω βρίσκουμε τα plug-in hybrid σύνολα, ενώ στην κορυφή έχουμε τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

xc40

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η έκδοση T2 που χρησιμοποιεί turbo κινητήρα 1.500 κυβικών με απόδοση 129 ίππους. Στην συνέχεια έχουμε την έκδοση B3 με 2λιτρο μοτέρ 163 ίππων, ενώ το κορυφαίο αμιγώς βενζινοκίνητο σύνολο φέρει τον κωδικό B4 με επίσης 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και 197 ίππους.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την βασική έκδοση του Volvo XC40 Τ2 των 129 ίππων

Στην συνέχεια, περνώντας στις plug-in hybrid εκδόσεις, τα επίπεδα ισχύος είναι δύο: 211 ίπποι για την έκδοση T4 Recharge και 261 για την T5 Recharge. Και οι δύο χρησιμοποιούν τον τρικύλινδρο 1.5 βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ με 7άρι αυτόματο κιβώτιο και παρέχουν αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 45 km.

Τέλος, έχουμε τα ηλεκτροκίνητα XC40 Recharge P6 και P8. Το πρώτο είναι πισωκίνητο με απόδοση 238 ίππους και αυτονομία 400 km και το δεύτερο με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση408 ίππους και αυτονομία που φτάνει τα 418 km.

xc40

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Volvo XC40 Recharge P6

Από 39.958 ευρώ το premium C-SUV

Το εισαγωγικό μοντέλο της Volvo μπορεί να χάνει τον τίτλο του χάρη στον ερχομό του αμιγώς ηλεκτροκίνητου EX30, το οποίο θα ξεκινά κάτω από τις 30.000 ευρώ με την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και το XC40 δεν μπορεί να θεωρηθεί μία σχετικά οικονομική premium επιλογή.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 39.958 ευρώ για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, από τις 51.067 € για τις plug-in hybrid εκδόσεις και από τις 49.588 € για τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες. Να θυμίσουμε βέβαια ότι στην περίπτωση των τελευταίων ισχύει και κρατική επιδότηση ύψους 8.000 ευρώ, που σημαίνει πως η τελική τιμή διαμορφώνεται στις 41.588 €.

xc40

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για το XC40.

Πατήστε εδώ για τις αντίστοιχες πληροφορίες των plug-in hybrid εκδόσεων Recharge T5 & T6.

Πατήστε εδώ για τις πληροφορίες των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων Recharge P6 & P8.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...