Υβριδικό SUV 140 ίππων: Toyota C-HR vs Hyundai Kona – Ποιο διαλέγεις;

Και τα δύο crossover μόλις κατέφθασαν στην χώρα μας στην ολοκαίνουργια γενιά τους, ανανεωμένα τόσο εμφανισιακά όσο και τεχνολογικά.

  • -
  • -

Αποτελούν μέλη του πιο περιζήτητου segment της αγοράς, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να μπορούν να προσφέρουν το μέγιστο σε όλους τους τομείς εάν θέλουν να κυριαρχήσουν στις πωλήσεις. Τόσο το Toyota C-HR, όσο και το Hyundai Kona, μέσα από τις προηγούμενες γενιές τους έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα φανατικό κοινό, το οποίο θα πρέπει να ευχαριστήσουν τώρα που ανανεώθηκαν πλήρως. Με το Kona μάλιστα να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από πριν, η κόντρα μεταξύ των δύο μοντέλων είναι πιο κοντά από ποτέ.

Πλήρως υβριδικά με 140 ίππους

Αν και τόσο το Toyota, αλλά και το Hyundai προσφέρονται σε διάφορες εκδόσεις, εμείς για το σκοπό του συγκεκριμένου συγκριτικού θέλουμε να εστιάσουμε στις πλήρως υβριδικές εκδόσεις με τους 140 ίππους (141 στο Kona). Και τα δύο μοντέλα έρχονται με ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης μεσαίου κυβισμού (1.8 lt στο C-HR και 1.6 lt στο Kona) τα οποία συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία προσφέροντας έτσι χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2, χωρίς να επιβαρύνουν τον κάτοχο με το τεκμήριο και τον φόρο πολυτελείας που συνοδεύουν μοντέλα με κινητήρες χωρητικότητας 2.000 cc και πάνω.

chr

Πιο συγκεκριμένα και τα δύο απαλλάσσονται από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας καθώς εκπέμπουν 103 gr/km CO2, ενώ η μέση κατανάλωση και των δύο σε κύκλο WLTP βρίσκεται κάτω από τα 5 lt/100 km. Και τα δύο χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο.

Ποιο είναι πιο οικονομικό;

Κοιτώντας τώρα το κόστος των δύο μοντέλων, αν και βρίσκονται σχετικά κοντά, το Toyota είναι αυτό που ξεκινά από χαμηλότερη τιμή, η οποία μάλιστα βρίσκεται κάτω από το άτυπο φράγμα των 30.000 ευρώ: 29.300 €. Το δε Hyundai, στην έκδοση Full Hybrid ξεκινά από 31.890 € συνδυασμένο με πλούσιο βασικό πακέτο εξοπλισμού.

kona

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το C-HR πάει πίσω, καθώς από την βασική έκδοση η λίστα εξοπλισμού του διαθέτει στοιχεία όπως πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’, σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 8’’, ασύρματη ενσωμάτωση στο Apple Car Play, πλήρως LED φωτιστικά σώματα και την 3η γενιά Toyota Safety Sense, με το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSM).

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Hyundai Kona 1.6 Hybrid 141 PS

Το θέμα όμως είναι ποιο διαλέγετε εσείς! Απαντήστε στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...