Κόντρα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής νικάει μοτοσικλέτα Moto GP [video]

Έφτασε η εποχή που εργοστασιακά αυτοκίνητα παραγωγής καταφέρνουν να νικήσουν όχι απλά μία μηχανή, αλλά μία αγωνιστική KTM Moto GP στην ευθεία.

  • -
  • -

Το Rimac Nevera είναι πλέον το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα στην πίστα του Nurburgring αφού έσπασε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid κατά 20 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, το κροατικό hypercar πριν λίγο καιρό σημείωσε επίσης τον ταχύτερο χρόνο για ηλεκτρικό στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Τι έχει σειρά; Όπως φαίνεται η κατάρριψη του θρύλου που θέλει τις μοτοσικλέτες να είναι ανίκητες στην ευθεία.

Για ακόμη μία φορά, χάρη στο βρετανικό carwow έχουμε την δυνατότητα να δούμε ένα θέαμα που πριν από 20 χρόνια δεν θα μπορούσε να βρίσκεται ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το Nevera με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και τη συνδυαστική ισχύ των 1.900+ ίππων είναι το μόνο αυτοκίνητο σε αυτόν τον αγώνα. Επίσης είναι και το βαρύτερο, φτάνοντας τα 2.300 kg λόγω της τεράστιας μπαταρίας 120 kWh.

Δίπλα του βλέπουμε μία μοτοσυκλέτα MotoGP με κινητήρα 1.000 κυβικών και 270 ίππων, η οποία όμως ζυγίζει περίπου 157 kg. Τελευταίο μέλος της κόντρας είναι μία Suzuki Hayabusa η οποία χάρη στην βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή αγγίζει τους 380 ίππους, ενώ ζυγίζει 257 kg.

Δείτε ακόμη: H απόλυτη κόντρα: WRC vs F1 vs Moto GP vs Rallycross vs Ηλεκτρικό van [video]

Ποιο λοιπόν θα φτάσει πρώτο στη γραμμή τερματισμού; Εμείς απλά θα πούμε ότι ούτε το αποτέλεσμα περιμέναμε να είναι τόσο κοντά, ούτε με αυτό τον νικητή. Δείτε το video και θα καταλάβετε!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...