«Εγώ θα σταματήσω αυτή την τρέλα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» - Ποιος το είπε;

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο συγκεκριμένος ισχυρός άνδρας όχι μόνο δε «γουστάρει» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά μπορεί υπό προϋποθέσεις, να επιβάλλει και την απαγόρευσή τους!

  • -
  • -

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος εκ νέου με τους Ρεπουμπλικάνους για το χρίσμα του 2024, Donald Trump, έκρουσε για πολλοστή φορά των κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτή η μεταστροφή θα καταστρέψει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και εν μέρει την οικονομία της χώρας!

Μάλιστα, προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά του νυν Προέδρου, Joe Biden, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα υπέρογκα ποσά που έχει προαναγγείλει ως επιδοτήσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Κίνας η οποία κατά την άποψη του ευθύνεται για την «τρέλα» όπως την χαρακτήρισε των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτε ακόμα: Τα Top 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έρχονται Ελλάδα το 2023

Ο Donald Trump θεωρεί ότι είναι παραλογισμός να δοθούν 124 δισ. δολάρια όπως έχει προαναγγείλει ότι θα ρίξει στην εγχώρια αγορά η κυβέρνηση Biden για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν αποκλειστικά, για τη γιγάντωση της βαριάς βιομηχανίας των ΗΠΑ. Προειδοποίησε επίσης τόσο τη GM όσο και την Ford να μην προχωρήσουν στις επενδύσεις που έχουν εξαγγείλει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης (ύψους 15,5 & 11,9 δισ δολαρίων αντίστοιχα) γιατί αυτό θα σημάνει και το τέλος τους ως αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τέλος, από τα πυρά του Trump δεν ξέφυγε ούτε ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, Shawn Fain, τον οποίο κατηγόρησε ότι στηρίζει, έχοντας δόλο και ύποπτα κίνητρα, την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα παρότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ότι κάτι τέτοιο θα στοιχίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο μέλλον!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...