Ψυχροπλαστικά υλικά στους δρόμους της Αθήνας: Τι είναι, πού τοποθετήθηκαν ήδη;

Τα εν λόγω υλικά θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά σε πρώτη φάση και αργότερα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στις μεγαλύτερες κεντρικές αρτηρίες της Αττικής.

  • -
  • -

ψυχροπλαστικά υλικά διαγραμμίσεων ακρυλικής βάσης δύο συστατικών χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις όπου η νυχτερινή αντανακλαστικότητα και η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι αναγκαία τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα Τα νέα καινοτόμα αυτά υλικά έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα: Αφενός προσφέρουν υψηλότερο βαθμό φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας της οριζόντιας σήμανσης στις διαγραμμίσεις και αφετέρου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. H Περιφέρεια Αττικής χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαγράμμισης στη Λ. Συγγρού.

Επισημαίνεται πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα προβούν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής καθολικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, εφόσον διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο, που πιλοτικά θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά και στις κατά μήκος διαγραμμίσεις, υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη διάρκεια ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας των διαγραμμίσεων στους δρόμους της Αττικής. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και αναγκαστικά πρέπει να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης σε υφιστάμενους (παλαιούς) ασφαλτοτάπητες.

Δείτε ακόμα: Οδικά έργα σε όλη την Αττική - Ποιοι δρόμοι αλλάζουν

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας εκτός από τη Λ. Συγγρού, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στις εξής κεντρικές οδικές αρτηρίες: Λ. Πειραιώς, Λ. Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου και Μεσογείων και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου από το Χαϊδάρι μέχρι την Ελευσίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...