CUPRA DarkRebel: Πρεμιέρα για το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από εσάς!

Ντεμπούτο στην έκθεση IAA Mobility του Μονάχου για το ηλεκτρικό πρωτότυπο CUPRA Darkrebel, αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την CUPRA Tribe, μέσω του Hyper Configurator.

  • -
  • -

Το πρωτότυπο DarkRebel είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σχεδιασμού της CUPRA. Ένα σπορ αυτοκίνητο που ξεπερνάει πραγματικά τα όρια του σχεδιασμού, της απόδοσης ακόμα και των ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα σχεδιάζονται στο μέλλον. Είναι η φυσική μεταμόρφωση του πρώτου αυτοκινήτου -εντελώς διαμορφωμένου στο virtual space- για  τις μελλοντικές, νέες γενιές οδηγών.

Περισσότερες από 270.000 διαμορφώσεις από τη CUPRA Tribe συμπεριλαμβανομένων πρεσβευτών της μάρκας όπως των Alexia Putellas, Marc ter Stegen, Ansu Fati και του ηθοποιού  Daniel Brühl βοήθησαν στον σχεδιασμό του πρωτότυπου CUPRA DarkRebel. Στοιχεία που επελέγησαν μέσω του Car Configurator, χρησιμοποιήθηκαν στον τελικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, το οποίο τώρα προχωράει από τον virtual κόσμο στον πραγματικό με την αποκάλυψη της φυσικής εκδοχής του στην Έκθεση του Μονάχου.

2-cupra-darkrebel-ilektriko-prototipo

Σχεδίαση με πάθος για το CUPRA DarkRebel

Το αποτέλεσμα είναι ένα 100% ηλεκτρικό, διθέσιο, σπορ αυτοκίνητο με μία αρχιτεκτονική που αντικατοπτρίζει το πάθος και την καινοτόμα νοοτροπία της μάρκας CUPRA. Ενσωματώνοντας ένα αινιγματικό εξωτερικό χρώμα αμαξώματος και δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με τον Wayne Griffiths, CEO της CUPRA: «Εξαιτίας του πάθους και της δημιουργικότητας της CUPRA Tribe, καταφέραμε να μεταφέρουμε το πάθος μας σε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο. Το CUPRA DarkRebel είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σχεδιασμού της CUPRA.  Είναι ένας επαναστάτης με σκοπό: ήρθε για να αποδείξει ότι τα μελλοντικά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι σπορ, sexy και συναισθηματικά».

Δείτε ακόμα: CUPRA: Τιμές για όλα τα μοντέλα της στην Ελλάδα

Παιχνίδι με φώτα και κρύσταλλα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο

Ο φωτισμός αποτελεί ένα βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό του πρωτότυπου DarkRebel, ξεκινώντας από τον φωτισμό του logo. Δείχνει πως το φως μπορεί να συνδυάσει χρώματα και υλικά και μεταμορφώνει τα καθαρά κρυστάλλινα κομμάτια σε ένα μοναδικό, ψηφιακό αποτέλεσμα. To αιχμηρό μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται από τον εμβληματικό τριγωνικό φωτισμό, που ξεπροβάλει από το αμάξωμα και ζωντανεύει το αυτοκίνητο.

Η κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, φτιαγμένη από καθαρό κρύσταλλο - διάφανο υλικό - συνδέει το μπροστινό με το πίσω μέρος του DarkRebel. Αυτό το concept τονίζει την προοδευτικότητα του οχήματος εμπνευσμένη από τη σπορ του εμφάνιση. 

Σχεδίαση που απεικονίζει το DNA της CUPRA

O σχεδιασμός των τροχών είναι επηρεασμένος από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας, με γνώμονα την απόδοση. Το τριγωνικό CUPRA logo επεκτείνεται σε όλο τον τροχό και στα σχεδιασμένα από χαλκό τμήματα.

Η εξωτερική σχεδίαση του CUPRA DarkRebel ενισχύεται από τις διαστάσεις του αυτοκινήτου: μήκος 4.5μ., πλάτος 2,2μ. και ύψος 1,3μ. Το DarkRebel εντυπωσιάζει ιδιαίτερα όταν ανοίγουν οι πόρτες του σε ένα ύψος 2,2μ.

3-cupra-darkrebel-ilektriko-prototipo

«Το CUPRADarkRebelαπεικονίζει το DNA και τις αξίες της μάρκας. Με μακρύτερο καπό και χαμηλότερη καμπίνα το αυτοκίνητο είναι επικεντρωμένο στον οδηγό» δήλωσε οCUPRA Design Director Jorge Diez. «Το CUPRA DarkRebel είναι σχεδιασμένο για να δώσει μία νέα διάσταση σε επιθυμία και συναίσθημα χωρίς όρια.»

Κομψή, δυναμική και διαφορετική σχεδίαση στο εσωτερικό του DarkRebel

Το CUPRA DarkRebel προκαλεί επίσης και με την εσωτερική του σχεδίαση. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο οι επιβάτες νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα διαφορετικό και extreme περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν κομψό καμβά με δυναμικές γραμμές όπου η light δομή είναι διάχυτη.  

Η απλότητα της καμπίνας συμπληρώνεται από τη δεξιοτεχνία βασικών στοιχείων που κάνουν την οδηγική εμπειρία μοναδική. Το βασικό στοιχείο της καμπίνας είναι η κεντρική κονσόλα  με τα ασύμμετρα σχέδια, τον φωτισμό και τη σμιλεμένη της εμφάνιση. Χρησιμοποιεί την τελευταία 3D metal printing τεχνολογία, δίνοντας maximum απόδοση φωτισμού, ξεκινώντας από τη  βάση των καθισμάτων και επεκτείνοντας στο μπροστινό μέρος αγκαλιάζοντας τον οδηγό.

‘Ένα άλλο βασικό στοιχείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι τα Supersport bucket καθίσματα, με το στήριγμα του κεφαλιού να καλύπτεται από ένα 3D πλεκτό ύφασμα, υποστηριζόμενο από καθαρό κρύσταλλο και χάλκινες προσθήκες. Τα bucket καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλά και προεκτείνονται περισσότερο από τα φυσιολογικά όρια, προσφέροντας έτσι πλευρική στήριξη σε όλο το πόδι.

Metaverse και ψηφιακές εμπειρίες, στο τιμόνι του DarkRebel

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο εσωτερικό του CUPRA DarkRebel είναι το τιμόνι, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από τα ράλι και από τα παιχνίδια διαδραστικότητας. Τα χέρια κουμπώνουν τέλεια με την εργονομία του τιμονιού και ο οδηγός παίρνει την αίσθηση -από την πρώτη στιγμή- της δύναμης και του ελέγχου του αυτοκινήτου, όταν αυτό κινείται. Ο λεβιές ταχυτήτων είναι το επόμενο σημείο που τραβάει την προσοχή του οδηγού,  ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα, φτιαγμένος από καθαρό κρύσταλλο και διάφανο υλικό.

Στην οροφή μία θερμική κάμερα παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί στην καμπίνα ενώ το intelligent climate control system  προσαρμόζει τη θερμοκρασία και τον αέρα αντίστοιχα. Τέλος, το χρώμα του περιβάλλοντα φωτισμού ενημερώνει αν το εσωτερικό της καμπίνας θερμαίνεται ή ψύχεται. Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο σκέψης και το ψηφιακό DNA της CUPRA, το DarkRebel επαναπροσδιορίζει την αυτοκινητιστική εμπειρία αναμειγνύοντας τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο.

To ταξίδι του CUPRA DarkRebel's UX/UI προσφέρει τρεις μοναδικές εμπειρίες: Exponential Square, Exponential Cube και Exponential Infinite:

  • Exponential Square: ενισχύει την εμπειρία μέσα από ένα ψηφιακό cockpit με φουτουριστικά γραφήματα, όπως είναι τα 3D άβαταρ.
  • Exponential Cube: το αυτοκίνητο ενισχύει το αγωνιστικό DNA του, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία, ορμώμενο από αγώνες αυτοκινήτων και διαδραστικών παιχνιδιών.
  • Exponential Infinite: ενώ το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο και φορτίζει, οι χρήστες μπορούν να μπουν στο Metahype -ο χώρος της CUPRA στο metaverse. Το αυτοκίνητο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν με την CUPRA Tribe.

Αυτές οι τρεις εμπειρίες, οι οποίες εναλλάσσονται μέσω του τιμονιού μεταμορφώνουν εντελώς το αυτοκίνητο τόσο στο εσωτερικό, τον φωτισμό, τον ήχο και προσφέρουν ιδιαίτερες λειτουργίες η καθεμία στον τομέα της.

Το πρωτότυπο CUPRA DarkRebel αποκαλύφθηκε στο Volkswagen Group Night και θα παρουσιαστεί στο κοινό στο CUPRA Open Space στην έκθεση του Μονάχου 4-10 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...