Volkswagen: Κλείνει προσωρινά εργοστάσιο - Ποιο δημοφιλές SUV σταμάταει;

Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο συνολικά στην Ευρώπη για τον Ιούλιο θα σταματήσει για μερικές εβδομάδες να παράγεται εξαιτίας έλλειψης εξαρτημάτων.

  • -
  • -

Το Volkswagen T-Roc φιγουράρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων μεταξύ όλων των μοντέλων της γερμανικής φίρμας που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2023. Με αυτό ως δεδομένο, μπορεί εύκολα κανείς να φανταστεί, γιατί η VW δεν είναι και τόσο… ενθουσιασμένη με αυτήν την εξέλιξη.

Αναγκάστηκε όμως να διακόψει προσωρινά την παραγωγή του T-Roc στο εργοστάσιο της στο Setubal της Πορτογαλίας, καθώς προέκυψαν τεράστια προβλήματα από την έλλειψη εξαρτημάτων στην κατασκευή των κινητήρων. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η Deutsche Presse-Agentur (DPA). Το πρακτορείο ειδήσεων έλαβε ένα εσωτερικό υπόμνημα που είχε ήδη σταλεί σε 5.000 εργαζόμενους του εργοστασίου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά του λόγου το αληθές. Σύμφωνα λοιπόν με όλα όσα ανέγραφε το συγκεκριμένο υπόμνημα, η παραγωγή του VW T-Roc θα σταματήσει για αρκετές εβδομάδες, με πιθανή επανεκκίνηση της παραγωγής προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η σημασία του T-Roc για την Volkswagen

Η VW πούλησε πέρσι περισσότερα από 230.000 T-Roc, ενώ ήδη η γερμανική φίρμα εξελίσσει τη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Η VW έχει δηλώσει ότι το νέο T-Roc θα είναι από τα τελευταία αυτοκίνητα της με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μαζί με το νέο Passat που παρουσιάστηκε σήμερα και το επερχόμενο Tiguan.

Δείτε ακόμα: Τα 5 πιο αγαπημένα μοντέλα της VW στην Ελλάδα

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν κι άλλα μοντέλα που θα πληγούν από ελλείψεις ανταλλακτικών καθώς οι πρόσφατες πλημμύρες στη Σλοβενία έχουν επηρεάσει σημαντικά έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων για τους κινητήρες της VW.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...