Πεδίο μάχης το Ribas! Κόντρες, σούζες, αστυνομία στα Λιμανάκια [video]

Φτιαγμένα αυτοκίνητα, μηχανές με τέρμα γκάζι, καμένο λάστιχο, αυτοσχέδιοι αγώνες και πολλές ακόμα παραβάσεις του ΚΟΚ. Αυτά γίνονταν και χτες στο Ribas, μέχρι το ντου της Αστυνομίας.

  • -
  • -

Η ευθεία μπροστά στο Ribas είναι το αγαπημένο σημείο όλων των «κοντράκηδων», δηλαδή εκείνων που έχουν κάποιο «φτιαγμένο» αυτοκίνητο ή «πειραγμένη» μοτοσυκλέτα και θέλουν να κάνουν κόντρα με άλλους. Εκεί μαζεύονται και όσοι δεν έχουν κάποιο τέτοιο όχημα, απλά και μόνο για να παρακολουθήσουν τους αυτοσχέδιους αγώνες και τα ριψοκίνδυνα περάσματα των άλλων.

@goatn #ribas #limanakia ♬ Ali Baba - Fly Lo & Mike G & BretBeats

Φυσικά, τα παραπάνω τα ξέρει και η αστυνομία, οπότε περνάει συχνά-πυκνά από το σημείο ώστε να επιβάλει την τάξη, ειδικά όταν ξέρει ότι υπάρχει κάποια οργανωμένη συνάντηση στο σημείο. Άλλωστε πολλές φορές οι συναντήσεις κανονίζονται απλά μέσω internet και σε ομάδες στο facebook, οπότε δεν είναι δύσκολο οι αστυνομικοί να έχουν τη σχετική ενημέρωση και να ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα σταματήσουν τα σοβαρά τροχαία στην Παραλιακή της Αθήνας

Το ίδιο έγινε και το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου, με πάρα πολύ κόσμο να μαζεύεται στο σημείο. Μάλιστα, στα video βλέπουμε μία λαοθάλασσα, καθώς όλα τα σημεία είναι γεμάτα με ανθρώπους, όπου κι αν γυρίσει η κάμερα.

@efialexopoulou #ribas #moto #motorcycle #foryou #fyp #foryoupage ♬πρωτότυποςήχος - Efi Alexopoulou

Αναμενόμενα, το πλήθος διαλύθηκε ταχύτατα με το που έφτασε η Αστυνομία, όμως είναι σίγουρο ότι παρόμοια περιστατικά θα επαναληφθούν στο μέλλον. Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια λύση γι’ αυτό το διαρκές πρόβλημα.

@ntinakosspyropoulos

 

♬πρωτότυποςήχος - Ntinakos Spyropoulos

Θα μπορούσε αυτή η λύση να είναι μία πίστα; Μήπως ακόμα κι αν μια τέτοια πίστα κατασκευαστεί, η γοητεία που ασκεί η αίσθηση της παρανομίας σε κάποιους είναι τόσο ισχυρή, ώστε θα συνεχίζουν να δρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...