Ποιες μέρες, μήνες και ώρες συμβαίνουν τα περισσότερα τρακαρίσματα στην Ελλάδα;

Η έρευνα της Hellas Direct αποκάλυψε τις μέρες, τους μήνες και τις ώρες που οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα ώστε να αποφύγουν τυχόν τρακαρίσματα!

  • -
  • -

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Hellas Direct οι Δευτέρες είναι οι πιο επικίνδυνες ημέρες στην εβδομάδα για κάποιο τρακάρισμα με ποσοστό 17,1%. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι Δευτέρες παραμένουν αμετάβλητες ανά τα χρόνια, καθώς την πρωτιά κατείχαν τόσο το 2021 όσο και το 2020. Με μικρή διαφορά (16,8%) ακολουθούν οι Τρίτες, με την πιο «ακίνδυνη» ημέρα της εβδομάδας να είναι η Κυριακή με ποσοστό 7%.  

Δείτε ακόμα: Τι πληρώνω αν τρακάρω αυτοκίνητο leasing

Όσον αφορά τους μήνες που καταγράφονται τα περισσότερα τρακαρίσματα, τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν ότι οι πιο επίφοβοι είναι… οι μεταβατικοί. Αυτοί δηλαδή που βρίσκονται στο μεταίχμιο αλλαγής της εποχής. Αναλυτικά, για το 2022 οι μήνες που συνέβησαν τα περισσότερα τρακαρίσματα ήταν ο Νοέμβρης και ο Μάϊος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως με πολύ μεγάλη ποσοστιαία διαφορά  της τάξεως του 24,8%, τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα λαμβάνουν χώρα στο χρονικό διάστημα 12:00 μ.μ. με 15:00 μ.μ., ενώ ακολουθούν οι ώρες 15:00 μ.μ. με 18:00 μ.μ. και 09:00 π.μ. με 12:00 μ.μ. Έχετε λοιπόν την προσοχή σας λίγο πιο πολύ αυξημένη τις Δευτέρες και τις Τρίτες του Νοεμβρίου και του Μαΐου από τις 09:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ….  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...