Τράκαρα με αυτοκίνητο leasing - Tι θα πληρώσω;

Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο μέσω leasing, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στην περίπτωση ατυχήματος, ειδικά με υπαιτιότητα του ίδιου.

  • -
  • -

Καθημερινά, κινούνται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στους δρόμους. Η περίπτωση ατυχήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί ποτέ, ειδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Όπως λέμε πάντα, αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινοι τραυματισμοί. Είναι το πρώτο που εξετάζουμε και το κύριο ζητούμενο. Από εκεί και πέρα όμως, ξεκινάει ένας… κυκεώνας διαδικασιών για την επισκευή του αυτοκινήτου, με «κυνήγι» στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους τεχνικούς που θα αναλάβουν το όχημά μας. Εκτός αν οδηγούμε αυτοκίνητο leasing! Εκεί, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.

Τι κάνω αν τρακάρω με αυτοκίνητο leasing;

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Απλώς ενημερώνουμε την εταιρεία leasing που συνεργαζόμαστε και συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα έγγραφα. Στη συνέχεια δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τίποτε άλλο καθώς όλα τα διαχειρίζονται εκείνοι. Αν το αυτοκίνητο που έχουμε στην κατοχή μας χρειαστεί μερικές μέρες ώστε να επισκευαστεί ή αν κριθεί ασύμφορο επισκευής και πρέπει να περιμένουμε καινούργιο, η εταιρεία leasing θα μας παρέχει ένα άλλο, ως όχημα αντικατάστασης, μέχρι να κλείσει το θέμα του ατυχήματος. Αυτά, ισχύουν είτε ευθυνόμαστε για το τρακάρισμα, είτε όχι.

Πληρώνω αν τρακάρω αυτοκίνητο leasing;

Σε όλα τα συμβόλαια leasing προβλέπεται μεικτή ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι αν τρακάρουμε το αυτοκίνητο και φταίμε εμείς, δεν πληρώνουμε τη ζημιά παρά μόνο το ποσό απαλλαγής. Για όσους δεν γνωρίζουν, απαλλαγή είναι ένα συγκεκριμένο ποσό που προβλέπει το ασφαλιστήριο και αφορά τη συμμετοχή του οδηγού.

Δείτε ακόμη: Service αυτοκινήτου leasing - Ποιος το πληρώνει;

Για παράδειγμα, αν κάνουμε ζημιά 1.500 € και η απαλλαγή είναι 250 €, εμείς θα πληρώσουμε τα 250 € και τα υπόλοιπα 1.250 € θα τα συμπληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία. Αν η ζημιά είναι πολύ μικρή, ας πούμε 200 €, η ασφαλιστική δεν θα πληρώσει τίποτα και το ποσό επιβαρύνει εμάς, αφού βρίσκεται κάτω από το όριο των 250 €. Το προκαθορισμένο ποσό της απαλλαγής διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, όμως συνήθως δεν ξεπερνά τα 500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...