Νέα Skoda Kodiaq και Superb: Δες το εσωτερικό τους πριν την επίσημη παρουσίαση!

Ανανεωμένη καμπίνα με μοντέρνες τεχνολογίες, μεγαλύτερες οθόνες και νέο design για τις sedan και SUV ναυαρχίδες της τσέχικης μάρκας.

  • -
  • -

Πριν από την επίσημη πρεμιέρα των δύο ναυαρχίδων της Skoda, Superb και Kodiaq, το προσεχές φθινόπωρο, οι Τσέχοι αποκαλύπτουν την καμπίνα των δύο μοντέλων. Η έμπνευση από νεότερα μέλη της γκάμας όπως το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq iV είναι ξεκάθαρη, ενώ το αποτέλεσμα ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός του παραδοσιακού με την τελευταία λέξη της μόδας σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας.

Ακολουθώντας την λογική που έχουμε δει και σε άλλους κατασκευαστές, η Skoda εκτός από την αναμενόμενη μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment, χαρίζει στα νέα Superb και Kodiaq και μερικούς φυσικούς διακόπτες, με τα επονομαζόμενα Smart Dials να ξεχωρίζουν. Πρόκειται για τρεις περιστροφικούς διακόπτες που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα και περιέχουν ο καθένας από μία μικρή οθόνη 1,25 ιντσών. Η λειτουργικότητα των μικρών οθονών εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού. Οι δύο εξωτερικοί ελέγχουν την εσωτερική θερμοκρασία καθώς και τη θέρμανση/αερισμό του καθίσματος για τον οδηγό και τον συνοδηγό. Αυτό που βρίσκεται στο κέντρο έχει πολλές λειτουργίες, όπως ένταση, ταχύτητα ανεμιστήρα, κατεύθυνση αέρα, έξυπνο AC, ζουμ χάρτη και λειτουργίες οδήγησης. Πατώντας προς τα κάτω το κεντρικό χειριστήριο, αυτό επιτρέπει στον χρήστη να εναλλάσσεται μεταξύ των λειτουργιών και μπορεί να διαμορφωθεί μέσω του μενού του infotainment.

smart dials

Επιλογέας ταχυτήτων στο τιμόνι στα νέα Skoda

Μιλώντας για το infotainment, τα νέα Superb και Kodiaq διαθέτουν οθόνη αφής 13 ιντσών καθώς και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών που συμπληρώνεται από head-up οθόνη. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές είναι η θέση του επιλογέα ταχυτήτων αφού έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού. Κάτι τέτοιο επέτρεψε στη Skoda να καθαρίσει την περιοχή ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και να αυξήσει τους αποθηκευτικούς χώρους εντός της καμπίνας.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιο είναι ποιο, το Superb είναι αυτό με τα κάθετα πτερύγια στο ταμπλό και τους «κρυμμένους» αεραγωγούς, ενώ το Kodiaq έχει περισσότερο δέρμα στο ταμπλό από την πλευρά του συνοδηγού το οποίο συνδυάζεται με κάθετους αεραγωγούς. Η λωρίδα φωτισμού LED πηγαίνει κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς στο Superb και από πάνω στο Kodiaq. Και τα δύο διαθέτουν θύρα USB-C στον καθρέφτη, καθώς και ασύρματη φόρτιση smartphone στα 15W, με το Kodiaq να προσφέρει ενεργή ψύξη για δύο συσκευές.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Skoda, υπάρχει ένας ειδικός χώρος στην μπροστινή πόρτα για την αποθήκευση ομπρέλας. Υπάρχουν έως και τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ εξόδου 45 W, ξύστρα πάγου, φιλικά προς το περιβάλλον καθίσματα με λειτουργία μασάζ και ταπετσαρίες κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Kodiaq RS 2.0 TSI 245 DSG 4x4

Τα Superb και Kodiaq θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2024 και είναι πιθανό να είναι τα τελευταία νέα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης της εταιρείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...