Toyota: Σταμάτησε την παραγωγή σε 14 εργοστάσια – Κυβερνοεπίθεση ή τυχαίο γεγονός;

Καταστροφικό το πρόβλημα για την γραμμή παραγωγής της Toyota με την αιτία μέχρι στιγμή να παραμένει άγνωστη.

  • -
  • -

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τις εργασίες της σε όλα τα εργοστάσια της στην Ιαπωνία λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος παραγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η εγχώρια παραγωγή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο. Το πρόβλημα που έχει προκύψει εμποδίζει την ιαπωνική μάρκα να παραγγείλει εξαρτήματα, με την αιτία του να είναι υπό διερεύνηση, αν και «πιθανότατα δεν οφείλεται σε επίθεση χάκερ», είπε ένας εκπρόσωπος.

Η Toyota ανέστειλε συνολικά 12 εργοστάσια στην εγχώρια αγορά της από το πρωί της Τρίτης και πρόσθεσε τα δύο τελευταία το ίδιο απόγευμα, είπε ο εκπρόσωπος. Η ποσότητα παραγωγής που θα χαθεί συνολικά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

Σύμφωνα με του υπολογισμούς του Reuters τα εργοστάσια που έχουν σταματήσει να λειτουργούν αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εγχώρια παραγωγή της Toyota είχε σημειώσει ανάκαμψη μετά από μια σειρά διακοπών στην παραγωγή οι οποίες οφείλονταν φυσικά στην έλλειψη ημιαγωγών. Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 29% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με κάτι αντίστοιχο να μην έχει συμβεί για τουλάχιστον 2 χρόνια.

toyota

Η παραγωγή της μάρκας στην Ιαπωνία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 13.500 οχήματα ημερησίως μέσα στο πρώτο εξάμηνο, έδειξαν οι υπολογισμοί του Reuters. Σε αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οχήματα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες Daihatsu και Hino.

Οι λειτουργίες διακόπηκαν για μια μέρα πέρυσι όταν ένας προμηθευτής υπέστη επίθεση από χάκερς, εμποδίζοντας την Toyota να παραγγέλνει ανταλλακτικά. Για την επίλυση του προβλήματος η μάρκα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα εφεδρικό δίκτυο.

Αλυσιδωτές επιπτώσεις

Το περιστατικό θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί εκτός από τα εργοστάσια συναρμολόγησης, η μάρκα ανακοίνωσε ότι ανέστειλε εν μέρει τις εργασίες και σε δύο μονάδες κινητήρων λόγω του σφάλματος.

Η Toyota αποτελεί μία εταιρεία-πρωτοπόρο στη διαχείριση αποθεμάτων που αξιοποιούνται μόλις κατασκευαστούν, κάτι το οποίο κρατά χαμηλά το κόστος, αλλά σημαίνει ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή.

Δείτε ακόμη: Αλλάζει η Αθήνα: Πού φτιάχνεται κήπος με 73.563 δέντρα και λίμνη 950 τ.μ.

Ενώ η αιτία αυτής της πιο πρόσφατης δυσλειτουργίας ήταν ασαφής, ο χώρος των εταιρειών της Ιαπωνίας βρίσκεται σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, καθώς επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία ανέφεραν παρενοχλητικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Η κυβέρνηση είπε ότι οι κλήσεις ήταν πιθανότατα από την Κίνα και σχετίζονται με την απελευθέρωση επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από την Ιαπωνία. Νερό που προερχόταν από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...