«Το Αγκίστρι»: Τρελό κυνηγητό στην Αθήνα του 1976 [video]

Νομίζεις ότι οι σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα είναι κάτι που θα βρεις μόνο σε ξένες ταινίες τύπου James Bond; Μία ελληνική ταινία του 1976 με σκηνοθέτη τον Ερρίκο Ανδρέου έρχεται να σε διαψεύσει.

  • -
  • -

Σίγουρα έχεις δει κάπου το video με την καταδίωξη αυτοκινήτων ανάμεσα στους Ζαν Πολ Μπελμοντό και Ομάρ Σαρίφ, για τη γαλλική ταινία Le Casse του 1971 (Οι διαρρήκτες, στα Ελληνικά), κατά την οποία τα δύο αυτοκίνητα περνάνε από πάρα πολλά σημεία του Πειραιά, κατά κύριο λόγο, αλλά και της Αθήνας.

Πέρα από αυτήν, όμως, υπάρχει μία πολύ εντυπωσιακή σκηνή και σε μία ακόμα ταινία η οποία γυρίστηκε λίγα χρόνια αργότερα, με Έλληνα σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Barbara Bouchet και Robert Behling, ενώ συμμετέχουν και οι Ντίνος Καρύδης και Σοφία Ρούμπου. Κατά τη διάρκεια της σκηνής καταδίωξης, το κυνηγητό που βλέπουμε εξελίσσεται ανάμεσα σε μία Jaguar MK II και μία Mercedes-Benz 180 Ponton.

barbara-bouchet

Τα γυρίσματα έχουν γίνει σε πολλά σημεία της Αθήνας, με τα περισσότερα από αυτά να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η γέφυρα στην Καλλιρόης και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η οποία εκείνη την εποχή ήταν δρόμος για αυτοκίνητα και όχι πεζόδρομος όπως σήμερα.

Δείτε ακόμα: Video: Τρομερό κυνηγητό αυτοκινήτων στην Αθήνα των 70s – Ποια μέρη αναγνωρίζεις;

Η σκηνή είναι αρκετά έντονη και παρά τη σχετικά σύντομη διάρκειά της (περίπου 2 λεπτά), καταφέρνει να σου μεταφέρει την ταχύτητα και το πάθος που προσπαθεί να μεταδώσει.

Η ταινία «Το Αγκίστρι» στην οποία συναντάμε αυτή τη σκηνή προβλήθηκε από την ΕΡΤ2 το βράδυ της Κυριακής, 27 Αυγούστου. Για όποιον την έχασε και για όποιον θέλει να τη δει ξανά, θα είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας ERTFlix μέχρι και τις 26 Σπετεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...