Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini – Διέρρευσαν οι φωτογραφίες

Μόλις μερικές ώρες από την επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου της ιταλικής μάρκας στην φετινή Monterey Car Week, το ίντερνετ κάνει και πάλι το θαύμα του.

  • -
  • -

Η Lamborghini θέλει να ακολουθήσει μια νέα κατεύθυνση προς την ηλεκτρική εποχή. Το πρώτο ηλεκτρικό πρωτότυπο της μάρκας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστή στη φετινή εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey και να κυκλοφορήσει σαν μοντέλο παραγωγής έως το 2028, είναι αυτό που θα άνοιγε το κεφάλαιο πλήρης εξηλεκτρισμός για την εταιρεία, σήμερα 18 Αυγούστου. Χάρη στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου όμως, οι επίσημες φωτογραφίες διέρρευσαν κι έτσι μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την νέα Lamborghini Lanzador νωρίτερα.

Η εταιρεία είχε ήδη δημοσιεύσει μια εικόνα teaser του πρωτότυπου αυτοκινήτου, δίνοντάς μας μια ιδέα σχετικά με την σχεδίαση του, αλλά οι εικόνες που διέρρευσαν αποκαλύπτουν πλήρως το στιλ, μαζί με το όνομα Lanzador που εμφανίζεται στις πινακίδες.

leak

Το concept υιοθετεί μια κεκλιμένη οροφή, ενώ το αμάξωμα αν και με δύο πόρτες, αποτελεί ένα 2+2 grand tourer. Παράλληλα, χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος μοιάζει σαν τον συνδυασμό του SUV της Lamborghini, την Urus και την υπερυψωμένη αλλά πάντα με supercar Huracan Sterrato.

Όπως είπαμε και παραπάνω όμως, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να αποκαλυφθεί το τελικό προϊόν, μιας και το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το 2028. Την χρονιά που το εμβληματικό 2+2 grand tourer, η Espada, θα γιορτάζει τα 60 της χρόνια από την παρουσίαση της.

leak

Η παραγωγή της Lanzador φυσικά θα είναι περιορισμένη, όπως είδαμε να γίνεται και με την υβριδική Sian. Βλέπετε η λογική της Lamborghini είναι να δημιουργεί πρωτότυπα τα όποια ουσιαστικά αποτελούν δοκιμαστικές πλατφόρμες για τα μοντέλα παραγωγής που θα ακολουθήσουν. Η Sian αποτέλεσε το πειραματικό στάδιο πριν την δημιουργία της Revuelto, την αντικαταστάτρια της Aventador. Η Lanzador τώρα με τη σειρά της θα αποτελέσει το πρωτότυπο πριν από την εμφάνιση του ηλεκτρικού αντικαταστάτη της Urus.

Το μοντέλο παραγωγής θα χρησιμοποιεί μία νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της οποίας την εξέλιξη έχει αναλάβει η Porsche. Με τίτλο SSP Sport, η αρχιτεκτονική αυτή θα βρεθεί και κάτω από τις νέες Taycan και Panamera. Θα υποστηρίζει φυσικά αρχιτεκτονική 800V και ταχυφόρτιση έως και 350 kW. Τώρα για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα, μιας και το επίσημο λανσάρισμα για το μοντέλο παραγωγής απέχει μερικά χρόνια από σήμερα.

Όσον αφορά το concept Lanzador τώρα αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες ημέρες. Εσάς πώς σας φαίνεται;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...