Νέα Φιλαδέλφεια: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα από τα σημαντικότερα έργα

Ο ανισόπεδος κόμβος που είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία, πριν μήνες, επιστρέφει στη διάθεση των οδηγών ύστερα από εκτενείς επισκευές.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νέας Φιλαδέλφειας πρόκειται να αποκαταστήσει την κυκλοφορία, καθώς ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου, στη συμβολή με τον Κηφισό, παραδίδεται και πάλι στην κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, το έργο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές πριν μερικούς μήνες, από την κακοκαιρία «Μπάλος». Η γέφυρα είχε κριθεί ως ακατάλληλη από τους αρμόδιους μηχανικούς της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και για αυτό, έγιναν εκτεταμένες επισκευές προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης διάφορων τμημάτων της προς πεζούς και διερχόμενα οχήματα.

Ποιους εξυπηρετεί ο ανισόπεδος κόμβος;

Εκτός από τα οχήματα που περνάνε από το σημείο, κομβικός είναι ο ρόλος και για το αμαξοστάσιο των αστικών συγκοινωνιών και των τρόλεϊ του Κόκκινου Μύλου, που εξυπηρετούν την Αττική. Οι οδηγοί πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ανισόπεδο κόμβο με ασφάλεια, με τους υπεύθυνους να έχουν αποκαταστήσει κάθε πρόβλημα που εντοπίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε μόλις εννέα ημέρες, σε περίοδο που η Αθήνα έχει περιορισμένη κυκλοφορία λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Σε δεύτερη φάση, ο ανισόπεδος κόμβος θα περάσει και πάλι σε κατάσταση συντήρησης, προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι εργασίες σχετικές με τα λιγότερο σημαντικά ευρήματα.

Δείτε ακόμη: Κι άλλα έργα στην Αττική - Από Λ. Κηφισίας έως αεροδρόμιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε σε δηλώσεις του: «Παράλληλα με την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδίου για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής, βασικό μας μέλημα είναι η άμεση αποκατάσταση επικινδυνοτήτων στα σημεία του οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου, όπου αυτή απαιτείται, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που προκαλούνται από την πλημμελή συντήρηση των οδικών υποδομών».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...