Δεν θέλουν αργούς στο Nurburgring - Μπήκε κατώτατο όριο ταχύτητας

Τα οχήματα που δεν μπορούν να αναπτύξουν αρκετή ταχύτητα δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτα στις μέρες κοινού της διάσημης γερμανικής πίστας, αφού θέτουν σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους χρήστες της.

  • -
  • -

Οι υπεύθυνοι του Nurburgring απαγόρευσαν σε πολύ αργά αυτοκίνητα να κινούνται στην πίστα κατά τη διάρκεια των ημερών ελεύθερης χρήσης της, γνωστών και ως Τouristenfahrten, που είναι και οι πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις στη γερμανική πίστα. Πλέον, τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στη διάσημη διαδρομή των σχεδόν 21 χιλιομέτρων θα πρέπει να έχουν ελάχιστη τελική ταχύτητα 130 km/h.

Η αλλαγή αυτή προήλθε λόγω του κινδύνου που συνοδεύει τη συνύπαρξη πολύ αργών οχημάτων στον ίδιο χώρο με αυτοκίνητα που κινούνται πάρα πολύ γρήγορα. Άλλωστε, λόγω αυτού του γεγονότος έχουν καταγραφεί και δυστυχήματα εκεί. To πιο πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο Nurburgring συνέβη κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτής εκδήλωσης το 2021, όταν ένα Mazda MX-5 συγκρούστηκε με ένα φορτηγό περισυλλογής, ενώ τουλάχιστον 10 άλλα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν λόγω αυτού του περιστατικού.

Ο νέος κανόνας κυκλοφορίας στο Νurburgring θα επηρεάσει φυσικά και όσους ξεναγούνται μέσα στη διαδρομή με λεωφορεία, τα οποία στην Γερμανία περιορίζονται στα 100 km/h, ενώ στην πράξη, μέσα στην πίστα σπανίως ξεπερνούν τα 70 km/h.

nurburgring

Δείτε επίσης: Η Porsche 911 GT3 RS στο Nurburgring

Η επερχόμενη αναβάθμιση ως προς την ασφάλεια

Οι ιδιοκτήτες της πίστας, ανακοίνωσαν πρόσφατα πως η ασφάλεια της πίστας θα αναβαθμιστεί σύντομα, με μια επένδυση σχεδόν 11 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας και φωτεινών πλαισίων LED, ελεγχόμενων από τεχνητή νοημοσύνη. Το νέο σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Fujitsu, μπορεί να ανιχνεύει κινδύνους, ατυχήματα και άλλα απρόοπτα γεγονότα στην πίστα, ενεργοποιώντας τα φωτεινά πάνελ LED, ώστε να εμφανίζουν τα κατάλληλα χρώματα για να προειδοποιούν τους οδηγούς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μπροστά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...