Ελλάδα-Μαρόκο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τετραμελής οικογένεια στο απόλυτο roadtrip!

Μια... «ηλεκτρική» ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά κάνει τις πιο διαφορετικές διακοπές: Ξεκίνησε από τα Μέγαρα με ένα Tesla Model 3, για να πάει ως το Μαρόκο και πίσω!

  • -
  • -

Ένα εντυπωσιακό roadtrip οργάνωσαν η Ελένη και ο Δημήτρης για τους ίδιους και τα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καλύψουν πάνω από 11.500 km με το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο, ένα Tesla Model 3 Long Range. Το ταξίδι ξεκίνησε από τα Μέγαρα, για να φτάσει μέχρι το Μαρόκο και να ολοκληρωθεί, φυσικά, επιστρέφοντας πίσω στα Μέγαρα.

Τα μεγάλα ταξίδια στις καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι κάτι άγνωστο για τη συγκεκριμένη, τετραμελή οικογένεια. Το καλοκαίρι του 2022 είχαν ταξιδέψει στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης, το Nordkapp, καλύπτοντας συνολικά 13.000 km. Φέτος οι προσδοκίες ήταν εξίσου υψηλές, αν όχι υψηλότερες. Μπορεί η συνολική απόσταση να είναι συγκρίσιμη ή ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με το περσινό ταξίδι, όμως το φετινό πραγματοποιείται σε περιοχές με υψηλότερες θερμοκρασίες και με μικρότερη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, ειδικά σε ό,τι αφορά το πλήθος των φορτιστών.

megara-maroko-xartis-taxidi

Πού φορτίζεις πηγαίνοντας για... Cabo da Roca και Μαρακές;

Κομβικό σημείο του ταξιδιού είναι η επίσκεψη στο Cabo da Roca, το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, ενώ το πιο απομακρυσμένο σε σχέση με τα Μέγαρα σημείο του ταξιδιού είναι το Μαρακές, στο οποίο η τετραμελής οικογένεια έφτασε την Τρίτη 8 Αυγούστου.

Σχετικά με τη φόρτιση σίγουρα το δίκτυο των Superchargers κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, όμως στο πλάνο έχει υπολογιστεί ότι θα χρησιμοποιηθούν περίπου για τις μισές φορτίσεις, με τις άλλες μισές να γίνονται στα ξενοδοχεία.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή με 130 km/h: Πόσο μακριά φτάνουν 57 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tesla-model3-modelx-model-3-model-x-ilektriko-supercharger-fortisi

Ένα roadtrip σε 11 χώρες, με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πανέμορφο roadtrip, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελένη, ο Δημήτρης και τα παιδιά τους πέρασαν από Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, βόρεια Ιταλία, νότια Γαλλία, Ανδόρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γιβραλτάρ και φυσικά, Μαρόκο. Πλέον βρίσκονται στον δρόμο του γυρισμού. Εμείς τους ευχόμαστε να απολαύσουν κάθε χιλιόμετρο του ταξιδιού τους και να επιστρέψουν στη βάση τους με ασφάλεια και γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία του ταξιδιού της ελληνικής οικογένειας στο Facebook. Εκεί ανεβάζουν συχνά φωτογραφίες και video, ενώ αναφέρουν και πώς εξελίσσεται το ταξίδι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...