Απίστευτο: Ελληνική οικογένεια κάνει ταξίδι 12.000 km με ηλεκτρικό [video]

Μία τετραμελής οικογένεια επιχείρησε το αδιανόητο. Να ταξιδέψει μέχρι το βορειότερο σημείο της Ευρώπης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

  • -
  • -

Nordkapp ονομάζεται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης και αυτός ήταν ο προορισμός μίας ελληνικής τετραμελούς οικογένειας, η οποία έβαλε στόχο να ταξιδέψει οδικώς από την χώρα μας μέχρι εκεί και να επιστρέψει, με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν να είναι ηλεκτρικό.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου από τα Μέγαρα με την άφιξη στο Nordkapp να γίνεται την ένατη ημέρα, 1 Αυγούστου. Για να φτάσουν μέχρι εκεί περάσανε από Βόρεια Μακεδόνια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Φινλανδία, πριν φτάσουν στη Νορβηγία όπου βρίσκεται το Nordkapp. Δηλαδή περιλαμβάνοντας την Ελλάδα στην μέτρηση, πέρασαν από 12 χώρες. Άκρως εντυπωσιακό.

https://cdn2.gcdata.gr/c3/810_cb230052174ddfa3f5758f55e5c960bf.jpg

Το επικό ταξίδι γίνεται με ένα Tesla Model 3. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων περίπου οι μισές φορτίσεις γίνονται σε Tesla Superchargers, ενώ οι άλλες μισές γίνονται σε άλλα δίκτυα ή ακόμα και σε πρίζες σούκο στα ξενοδοχεία.

Δείτε ακόμαΤαξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αυτά είναι όλα τα σημεία φόρτισης

Ο Δημήτρης και η Ελένη έφτασαν στο Nordkapp έχοντας καλύψει πάνω από 5.000 km με το Tesla Model 3, καταναλώνοντας 720 kWh ενέργειας και με την μέση κατανάλωση να είναι στις 14,3 kWh/100 km.

https://cdn.gcdata.gr/c3/810_489d28584e3687b5124f2211baaeb425.jpg

Έχοντας φτάσει στο Nordkapp, πλέον θα ξεκινήσει σταδιακά το ταξίδι της επιστροφής για τους θαρραλέους Έλληνες, καθώς η πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού, με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μάλιστα με δύο μικρά παιδιά μαζί, είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο απαιτεί πλήρη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και πολύ καλό προγραμματισμό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του ταξιδιού την ελληνικής οικογένειας πατώντας σε αυτό το link. Ανεβάζουν συχνά φωτογραφίες και video, ενώ αναφέρουν πώς εξελίσσεται το ταξίδι και ό,τι απρόοπτο μπορεί να προκύψει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...