Απίστευτο: Ελληνική οικογένεια έκανε ταξίδι 13.000 km με ηλεκτρικό [video]

Μία τετραμελής οικογένεια επιχείρησε το αδιανόητο. Να ταξιδέψει μέχρι το βορειότερο σημείο της Ευρώπης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

  • -
  • -

Nordkapp ονομάζεται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης και αυτός ήταν ο προορισμός μίας ελληνικής τετραμελούς οικογένειας, η οποία έβαλε στόχο να ταξιδέψει οδικώς από την χώρα μας μέχρι εκεί και να επιστρέψει, με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν να είναι ηλεκτρικό.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου από τα Μέγαρα με την άφιξη στο Nordkapp να γίνεται την ένατη ημέρα, 1 Αυγούστου. Για να φτάσουν μέχρι εκεί περάσανε από Βόρεια Μακεδόνια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Φινλανδία, πριν φτάσουν στη Νορβηγία όπου βρίσκεται το Nordkapp. Δηλαδή περιλαμβάνοντας την Ελλάδα στην μέτρηση, πέρασαν από 12 χώρες. Άκρως εντυπωσιακό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cb230052174ddfa3f5758f55e5c960bf.jpg

Το επικό ταξίδι έγινε με ένα Tesla Model 3. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων περίπου οι μισές φορτίσεις πραγματοποιήθηκαν σε Tesla Superchargers, ενώ οι άλλες μισές σε άλλα δίκτυα ή ακόμα και σε πρίζες σούκο στα ξενοδοχεία.

Δείτε ακόμαΤαξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αυτά είναι όλα τα σημεία φόρτισης

Ο Δημήτρης και η Ελένη έφτασαν στο Nordkapp έχοντας καλύψει πάνω από 5.000 km με το Tesla Model 3, καταναλώνοντας 720 kWh ενέργειας και με την μέση κατανάλωση να είναι στις 14,3 kWh/100 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/489d28584e3687b5124f2211baaeb425.jpg

Μετά την ολοκλήρωση του αρχικού στόχου που ήταν η άφιξη στο Nordkapp, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής για τους θαρραλέους Έλληνες, καθώς η πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού, με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μάλιστα με δύο μικρά παιδιά μαζί, είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο απαιτεί πλήρη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και πολύ καλό προγραμματισμό.

Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει την πορεία του ταξιδιού της ελληνικής οικογένειας πατώντας σε αυτό το link. Εκεί ανέβαζαν συχνά φωτογραφίες και video, ενώ αναφέραν και πώς εξελισσόταν το ταξίδι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...