Ford Mustang Mach-E: H fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης!

Σαν γνήσιο Ford, αλλά ακόμη περισσότερο, σαν μια αυθεντική Mustang, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV προσφέρει άριστη οδική συμπεριφορά και δυναμικές επιδόσεις!

  • -
  • -

Για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, η Ford επιστράτευσε το όνομα της Mustang. Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν έγινε, καθώς η εταιρεία ήθελε να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται για ακόμη ένα... βαρετό αυτοκίνητο με φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ. Έχοντας σαν αποστολή να δημιουργηθεί ένα συναρπαστικό SUV με άκρως δυναμική οδική συμπεριφορά, επιδόσεις και εντυπωσιακή εμφάνιση, δημιουργήθηκε η Mustang Mach E! Και από τότε, έθεσε νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ευχαρίστηση πίσω από το τιμόνι, ακόμη και χωρίς τους τεράστιους κινητήρες βενζίνης μιας συμβατικής Mustang.

Τώρα, η Ford Mustang Mach-E είναι ετοιμοπαράδοτη για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, μέσω του Ford Lease και μηνιαίο μίσθωμα στα 419 €! Επίσης, το Ford Plus καθιστά πολύ πιο εύκολη την απόκτηση του fun to drive ηλεκτρικού SUV της Ford, χάρη στο όφελος 2.227 € που προβλέπεται από το πρόγραμμα (εξαιρείται η Mustang Mach-E GT), αλλά και την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Έτσι, η τελική τιμή διαμορφώνεται στις 53.552 €, με χρηματοδοτηση που προβλέπει επιτόκιο μόλις 0,9 % (πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975), 8 χρόνια εγγύηση, 8 χρόνια συντήρηση και 4 χρόνια σέρβις!

Έως 487 ίππους για κορυφαίες επιδόσεις

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Οι πισωκίνητες προτάσεις έχουν 269 ή 294 ίππους, προσφέροντας μέγιστη εμβέλεια και fun to drive συμπεριφορά. Ψηλότερα, η τετρακίνητη Mustang Mach-E AWD με 351 ίππους προσθέτει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και την επιπλέον πρόσφυση που εξασφαλίζει η κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ στην κορυφή, στέκεται η Mustang Mach-E GT με 487 ίππους, 0-100 km/h σε 3,8 sec και ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση! Επιπλέον, διαθέτει σπορ ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και έναν πιο… σκληροπυρηνικό προσανατολισμό, για να συνοδεύσει την υψηλή ισχύ!

Με αυτονομία που αγγίζει τα 600 km

Ανεξάρτητα από τις επιδόσεις, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι η αυτονομία του. Τομέας που η Ford Mustang Mach-E πραγματικά αριστεύει! Με μια πλήρη φόρτιση, μπορεί να διανύσει έως 600 χιλιόμετρα πριν ζητήσει να συνδεθεί ξανά με έναν φορτιστή. Και μάλιστα, με δυνατότητα φόρτισης έως τα 150 kW, η διαδικασία από το 10% έως το 80% μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 45 λεπτά. Με αυτές τις προδιαγραφές, το εντυπωσιακό SUV μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί σε οικογενειακές ανάγκες, ταξίδια και εκδρομές, δίχως ο οδηγός να έχει άγχος για την αυτονομία και να σκέφτεται διαρκώς που θα φορτίσει.

Συνδεδεμένη με τον οδηγό και τον δρόμο!

Ανοίγοντας την πόρτα της Mustang Mach-E εισέρχεσαι σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, ποιότητας και έξυπνης λειτουργικότητας, αλλά και σε έναν πλήρως ψηφιοποιημένο κόσμο. Έναν κόσμο που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την «αιωρούμενη», full HD οθόνη αφής 15,5 ιντσών που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό και αλλάζει τον ατμοσφαιρικό φωτισμό αναλόγως του Drive Mode. Μέσα από το λογισμικό SYNC, στην τελευταία του και πλέον προηγμένη γενιά, ο οδηγός μπορεί να κάνει πάνω από 80 ρυθμίσεις και να εξατομικεύσει απόλυτα τη Mach-E στα δικά του μέτρα: από τη θερμοκρασία της καμπίνας και τη θέση των καθισμάτων μέχρι το φωτισμό του εσωτερικού.

Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι το εξής: το σύστημα έχει αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνει το στιλ, τις ρυθμίσεις και τις συνήθειες του, ώστε με την πάροδο του χρόνου να προβαίνει στις κατάλληλες υποδείξεις πλοήγησης και επικοινωνίας. Έτσι, μένει συγκεντρωμένος κάθε στιγμή στον δρόμο! Φυσικά, διατίθεται ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay, υποστήριξη Android Auto και δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών όπως το Waze και το Webex, στην κεντρική οθόνη. Παράλληλα, το smartphone χρησιμοποιείται και σαν κλειδί. Αναγνωρίζεται από το αυτοκίνητο μέσω του συστήματος ‘Phone As A Key’ και επιτρέπει το ξεκλείδωμα των θυρών και την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς κόπο.

Η όλη «ηλεκτρονική εμπειρία» φυσικά συμπληρώνεται από την ευρύτατη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της Ford, που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη και ασφαλή: το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και κρατά τη Mach-E στο κέντρο της λωρίδας. Το Active Park Assist 2.0 παρκάρει μόνο του το αυτοκίνητο με το πάτημα ενός κουμπιού, το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking φρενάρει αυτόματα αν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση με οχήματα ή πεζούς, και το Lane-Keeping System με Blind Spot Assist παρακολουθεί το τυφλό σημείο του καθρέφτη για περαιτέρω ασφάλεια.

Αποκτήστε τώρα τη δική σας Ford Mustang Mach-E και βιώστε την απόλυτη εμπειρία οδήγησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...