Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLA: Τιμές και εκδόσεις

Με εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα και ακόμη πιο εξελιγμένα υβριδικά συστήματα το ανανεωμένο C-SUV της γερμανικής μάρκας.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αναβαθμίζει σημαντικά την GLA με πλήθος καινοτομιών και ακόμα πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Με μία νέα εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων για ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων, το C-SUV της γερμανικής μάρκας ξεκινά πλέον από τις 47.500 € στην έκδοση GLA 200.

Στις σχεδιαστικές αλλαγές βρίσκουμε την νέα εντυπωσιακή μάσκα και το καπό με τα δύο επιβλητικά power domes που ενισχύουν σημαντικά τον δυναμικό χαρακτήρα της. Ο επανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας με τα εμφανή προστατευτικά σημεία στο κάτω μέρος, καταδεικνύουν τα εκτός-δρόμου γονίδια της GLA. Στα παραπάνω προστίθεται και η φωτεινή υπογραφή των εμπρός LED High Performance προβολέων που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και των LED πίσω φώτων. Η Mercedes-Benz επεκτείνει τη χρωματική της παλέτα με το νέο χρώμα Spectral Blue και τέσσερα επιπλέον μοτίβα ζαντών. Στη βασική της έκδοση, η νέα GLA διαθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ενώ προαιρετικά διατίθενται τροχοί 19 έως 20 ιντσών.

gla

Στο εσωτερικό, η ανεξάρτητη διπλή οθόνη είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του, η οποία μάλιστα πλέον ανήκει και στον βασικό εξοπλισμό. Μία μεγάλη οθόνη 10,25 ιντσών σε ρόλο πίνακα οργάνων και μία δεύτερη οθόνη επίσης 10,25 ιντσών σε ρόλο infotainment. Οι οθόνες προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας και ενισχύουν την αρχιτεκτονική ανοιχτού σχεδίου. Το τιμόνι της νέας γενιάς είναι επενδυμένο με δέρμα στο βασικό εξοπλισμό, ενώ εναλλακτικά διατίθεται και με απομίμηση δέρματος ARTICO. Για πρώτη φορά διατίθεται και θερμαινόμενο τιμόνι για τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line.

Με πιο πλούσιο από ποτέ βασικό πακέτο εξοπλισμού

Η Mercedes-Benz έχει αναβαθμίσει σημαντικά το βασικό εξοπλισμό της GLA. Για παράδειγμα, εκτός από το δερμάτινο τιμόνι και τους εμπρός προβολείς LED, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα  Highbeam Assist, μία εφεδρική κάμερα και το πακέτο USB. Η γραμμή εξοπλισμού Progressive και το πακέτο Advanced αναβαθμίζουν ιδιαίτερα το όχημα καθώς διατίθενται πλέον στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος και οι πελάτες λαμβάνουν επίσης το πακέτο παρκινγκ και το πακέτο καθρεπτών. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, όπως τα χρώματα, οι ταπετσαρίες, τα διακοσμητικά στοιχεία και οι ζάντες, αυτά μπορούν να διαμορφωθούν ανεξάρτητα.

gla

Διευρυμένη γκάμα επιλογών ηλεκτροκίνησης

Για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, οι βενζινοκινητήρες της νέας GLA είναι εξηλεκτρισμένοι. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα μοτέρ με επτατάχυτα ή οκτατάχυτα κιβώτια DCT διπλού συμπλέκτη στον βασικό εξοπλισμό. Τα ήπια υβριδικά σύνολα είναι εξοπλισμένα με μία επιπλέον ενσωματωμένη μπαταρία 48 volt για τη γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα. Η πρόσθετη ισχύς των 10 kW που προσφέρει, υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση ή χρησιμοποιείται για γρήγορη επιτάχυνση.

Παράλληλα, αυξάνει και την άνεση καθώς εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα αθόρυβα και με χαμηλούς κραδασμούς, επιτρέπει επίσης την οδήγηση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό. Επιπλέον, επεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πέδησης και επιτάχυνσης – και έτσι ανακτά ηλεκτρική ενέργεια για το ενσωματωμένο δίκτυο 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt.

Δείτε ακόμη: Νέο Video: Η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του «dpg» Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Με τιμές που ξεκινούν από 47.500 €

Η νέα GLA ξεκινά από 47.500 € συνδυασμένη με το ήπια υβριδικό σύνολο βενζίνης της έκδοσης 200. Την γκάμα βενζίνης συμπληρώνουν οι τετρακίνητες εκδόσεις 220 και 250. Περνώντας στα πετρελαιοκίνητα σύνολα τώρα η γκάμα ξεκινά από την έκδοση 200 d με τιμή 55.300 € και συμπληρώνεται από τις εκδόσεις 200d 4MATIC και 220d 4MATIC.

Τέλος, υπάρχει και η plug-in hybrid έκδοση 250 e, η οποία ξεκινά από 56.500 €.

Ακολουθεί ο αναλυτικός τιμοκατάλογος:

  • GLA 200 – 47.500 €
  • GLA 220 4MATIC – 52.450 €
  • GLA 250 4MATIC – 56.500 €      
  • GLA 200 d – 55.300 €
  • GLA 200 d 4MATIC – 57.550 €
  • GLA 220 d 4MATIC – 60.850 €
  • GLA 250 e – 56.500 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...