Κλείνουν λωρίδες στη Συγγρού - Πότε τελειώνει η ασφαλτόστρωση

Ξεκίνησαν από χθες οι εργασίες της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση του οδοστρώματος μιας εκ των κεντρικότερων οδικών αρτηριών της Αθήνας.

  • -
  • -

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο Συγγρού. Πιο συγκεκριμένα, από χθες, 26 Ιουλίου, το βράδυ, τέθηκαν σε εφαρμογή από την Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, στο ανοδικό ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Φαληρικού Δέλτα.

Πότε και πώς θα πραγματοποιούνται οι εργασίες;

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν σε 2 φάσεις.

Δείτε ακόμη: Τέλος το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα με τη συνεργασία Google - Περιφέρειας Αττικής

Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από το Φαληρικό Δέλτα, μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Αμβρόσιου Φραντζή (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Η δεύτερη φάση, αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από την οδό Αμβρόσιου Φραντζή και μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός και θα ξεκινήσει, αφού προηγηθούν οι σχετικές μελέτες.

Siggrou-ergasies-2

Το έργο θα πραγματοποιηθεί  τόσο στο τμήμα ανόδου όσο και στο τμήμα καθόδου, συνολικής επιφάνειας 100.000 m2 και συνολικού μήκους 7 km. Όπως είπαμε οι εργασίες ξεκίνησαν χθες, 26 Ιουλίου και θα έχουν ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 μμ έως και τις 6 πμ της επομένης.

Δείτε ακόμη: Πρόστιμο 25.000 ευρώ σε πρατήριο της Αττικής! Δες ποιο είναι

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη λιγότερο δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των πολίτων, και επισήμανε ότι: «Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση του οδοστρώματος, και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό περιβάλλον, για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...