Έκτακτο: Καίγεται καράβι με χιλιάδες αυτοκίνητα – 1 νεκρός, πολλοί τραυματίες

Ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων καίγεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από φωτιά που ξέσπασε στον χώρο όπου βρισκόταν το φορτίο. Ένας άνθρωπος από το πλήρωμα είναι νεκρός.

  • -
  • -

Με 2.857 αυτοκίνητα είναι φορτωμένο το φορτηγό-πλοίο "Fremantle Highway", το οποίο καίγεται στα ανοιχτά της Ολλανδίας, καθώς ξέσπασε φωτιά στον χώρο φόρτωσης των αυτοκινήτων, η οποία γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ένα μέλος του πληρώματος έχασε τη ζωή του στο περιστατικό και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το περιστατικό συνέβη περίπου 27 χιλιόμετρα βόρεια του ολλανδικού νησιού Ameland και η ολλανδική ακτοφυλακή ανταποκρίθηκε αμέσως στο έκτακτο περιστατικό. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε επιτυχώς εκτός των πολυσύχναστων ναυτιλιακών οδών, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω κίνδυνοι για άλλα πλοία.

fotia-fwtia-karavi-ploio-fremantle-highway

Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Fremantle Highway

Η αιτία της πυρκαγιάς πιστεύεται ότι προήλθε από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνα που μετάφερε το πλοίο, χωρίς ακόμα να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από οποιαδήποτε Αρχή. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, καθιστώντας δύσκολο για το πλήρωμα να την περιορίσει, παρά τις προσπάθειές του. Ως αποτέλεσμα, τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε ιατρικές εγκαταστάσεις της ηπειρωτικής χώρας για περίθαλψη, κυρίως λόγω εισπνοής καπνού.

Δείτε ακόμαΑσφάλεια αυτοκινήτου στο πλοίο - Πότε δεν αποζημιώνομαι;

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και προσπαθώντας να ελέγξουν τη φωτιά. Οι Αρχές εργάζονται επίσης για να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου, ώστε να αποφευχθούν πιθανοί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι στην περιοχή. Το περιστατικό έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τους κανονισμούς ασφαλείας που περιβάλλουν τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων πυρόσβεσης σε φορτηγά πλοία που μεταφέρουν τόσο υψηλού κινδύνου φορτίο.

Fremantle-Highway-fotia-fwtia-ploio-karavi

Καθώς εξελίσσεται η έρευνα για το περιστατικό, οι αρχές και οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα συνεργαστούν για να προσδιορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς και να εφαρμόσουν μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων ατυχημάτων στο μέλλον.

Ασφάλεια αυτοκινήτου στο πλοίο - Πότε δεν αποζημιώνομαι;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...