Ασφάλεια αυτοκινήτου στο πλοίο - Πότε δεν αποζημιώνομαι;

Τι συμβαίνει όταν το στρίμωγμα των αυτοκινήτων στο ferry boat και η ανέμελη διάθεση των οδηγών σε mood διακοπών, συνδυάζονται με δυσάρεστο αποτέλεσμα;

  • -
  • -

Μια άτυχη στιγμή είναι ικανή να μας επηρεάσει πολύ ψυχολογικά, ακόμη και να μας χαλάσει τις διακοπές, αν πάμε σε κάποιο νησί με καράβι και ταξιδεύουμε μαζί με το αυτοκίνητό μας. Πολλοί τα προσέχουμε σαν τα… μάτια μας και το γκαράζ των πλοίων δεν είναι και το πιο φιλόξενο μέρος, όπως και να το κάνουμε. Κάτι οι υπάλληλοι που σε βάζουν να παρκάρεις σε απόσταση νετρονίων από τον διπλανό, κάτι η διάθεση διακοπών των περισσότερων που επηρεάζει άμεσα τη συγκέντρωσή τους, το «κακό» δεν αργεί να γίνει.

Θα με καλύψει η ασφάλεια αν τρακάρω μέσα στο πλοίο;

Η ερώτηση είναι απλή. Σε περίπτωση τρακαρίσματος, ποιος θα πληρώσει; Η απάντηση είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό,τι θα έπρεπε να είναι. Οι περισσότερες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, καλύπτουν κανονικά τα ατυχήματα που θα καταγραφούν στο γκαράζ ενός πλοίου. Φυσικά, θα πρέπει να βγει υπαιτιότητα και η ασφαλιστική εταιρεία του οχήματος που «έφταιγε» να καλύψει το έτερο όχημα.

Η συνεννόηση για την απόδοση της ευθύνης ίσως να μην είναι και τόσο εύκολη τελικά, αν όμως είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται, το πιθανότερο είναι ότι η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει. Από την άλλη, αν το τρακάρισμα προέκυψε με ευθύνη της ακτοπλοϊκής εταιρείας (ελλιπές δέσιμο οχημάτων, λάθος καθοδήγηση από παρκαδόρους κ.λπ.) τότε θα πρέπει να διεκδικήσετε από εκείνη τα χρήματα επιδιόρθωσης του αυτοκινήτου σας.

Δείτε ακόμη: Τι κάνω αν με τρακάρει οδηγός χωρίς δίπλωμα;

Πώς μπορώ να ξέρω αν η ασφαλιστική μου καλύπτει ατύχημα σε πλοίο;

Στο ασφαλιστήριό σας, θα αναφέρεται αναλυτικά αν η δική σας ασφαλιστική προσφέρει κάλυψη για ατυχήματα που γίνονται μέσα σε πλοία, κλειστούς χώρους (πάρκινγκ, πυλωτές) κ.λπ. Υπάρχουν μερικές εταιρείες που δεν γράφουν τίποτα σχετικά με το αν καλύπτουν ατυχήματα σε τέτοια περίπτωση, όμως περιλαμβάνεται στις καλύψεις που προσφέρει. Οπότε, αν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι σχετικό στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, τότε μια επικοινωνία με την ασφαλιστική σας για να ρωτήσετε θα είναι η απαραίτητη κίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...