Επίσημο: Η MG επιστρέφει Ελλάδα με ηλεκτρικά, plug-in SUV και roadster

Η MG είναι μια μάρκα που το ελληνικό κοινό αγάπησε, όμως λείπει πολλά χρόνια από την αγορά μας. Τώρα επιστρέφει με την γκάμα της που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Η MG, η ιστορική βρετανική μάρκα αυτοκινήτων, επιστρέφει στην ελληνική αγορά μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Η μάρκα, που ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία πριν από 99 χρόνια, είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία το 2005, αλλά αναβίωσε όταν η κινεζική Nanjing απέκτησε τα δικαιώματά της, τα οποία αργότερα πέρασαν στη SAIC το 2007.

Έκτοτε, η MG έχει αποκαταστήσει την παρουσία της, εστιάζοντας σε σημαντικές αγορές και έχει επιτύχει εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων, ξεπερνώντας τις 100.000 μονάδες που πωλήθηκαν το 2022 σε σχεδόν 20 χώρες.

mg5-ilektriko

Η κληρονομιά της MG είναι βαθιά ριζωμένη στα εμβληματικά roadsters της, όπως το θρυλικό MGA 1600, το οποίο απέκτησε δημοτικότητα και τράβηξε ακόμη και την προσοχή διασημοτήτων όπως ο Elvis Presley και ο James Dean κατά την ακμή του. Παρά το ταραχώδες ιστορικό της αλλαγής ιδιοκτησίας, η MG κατάφερε να επιβιώσει και η βρετανική κληρονομιά της συνεχίζει να κάνει θαύματα για την κινεζική μάρκα, η οποία βρίσκεται πλέον υπό την ιδιοκτησία της Shanghai Automotive.

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητα MG: «Κέντα» στην Ευρώπη με SUV και ηλεκτρικά

Η γκάμα της MG

Η επιστροφή της MG στην Ελλάδα έρχεται με μια σειρά πολυτελών και προσιτών αυτοκινήτων που απευθύνονται σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς. Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τον σχεδιασμό, η MG προσφέρει μια ποικίλη γκάμα, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα όπως το MG ZS EV, το MG5 Electric και το επερχόμενο MG Cyberster, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό roadster..

mg-cyberster-ilektriko

Καθώς η MG εισέρχεται και πάλι στην ελληνική αγορά, στοχεύει σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, απευθυνόμενη σε όσους αναζητούν πολυτέλεια, καινοτομία και προσιτή τιμή. Η επιστροφή της MG παρουσιάζει ευκαιρίες για τους Έλληνες καταναλωτές να γνωρίσουν τον εξαιρετικό σχεδιασμό, την τεχνολογία και την οδηγική εμπειρία της μάρκας.

H επιστροφή της MG στην Ελλάδα θα γίνει μέσω του ομίλου Συγγελίδη, ο οποίος εκπροσωπεί ήδη στη χώρα μας τις μάρκες Opel, Peugeot, Citroen, DS και Mazda, θα προσφέρει στους Έλληνες λάτρεις των αυτοκινήτων την ευκαιρία να γνωρίσουν μία ολοκαίνουρια γκάμα αυτοκινήτων, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές τους στην αναζήτηση για ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Καθώς η εταιρεία θέτει τους στόχους της για μια επιτυχημένη επιστροφή, η MG είναι έτοιμη να γίνει ένας εξέχων παίκτης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...