Mercedes-EQ: Ο αστερισμός της ηλεκτροκίνησης

Η Mercedes-Benz έχει την πληρέστερη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά, επαναπροσδιορίζοντας τους όρους της αποδοτικότητας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας.

  • -
  • -

Στην εξέλιξη της αυτοκίνησης, η Mercedes-Benz έχει αναλάβει πολλές φορές τον ρόλο του πρωτοπόρου, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη σπουδαία κληρονομιά του Karl Benz, εφευρέτη του αυτοκινήτου και ιδρυτή της φίρμας. Έχοντας συνηθίσει στη θέση του πρωταγωνιστή, υιοθετεί κυρίαρχη στάση και στη σημερινή εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η οικογένεια μοντέλων EQ διαθέτει προτάσεις για κάθε ανάγκη, όλα υλοποιημένα με τις υψηλότερες προδιαγραφές στους τομείς της αποδοτικότητας, της ποιότητας και της τεχνολογίας.

Μια ηλεκτρική Mercedes-Benz για κάθε οδηγό

Με την είσοδό της στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz αποφάσισε να χτίσει μια γκάμα που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Σε όλα τα μοντέλα της, συναντάμε μοναδική εξωτερική σχεδίαση, με στοιχεία που τα καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμα ως μέλη της «οικογένειας» EQ. Η κλειστή μάσκα, οι αεροδυναμικές αναλογίες, οι μελετημένες λεπτομέρειες, αλλά και οι δυναμικές γραμμές που έχουν όλες οι σύγχρονες Mercedes-Benz, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το τελευταίο, απαντάται και στο εσωτερικό.

Δεν υπάρχει κατασκευαστής με μεγαλύτερη παράδοση στην κορυφαία ποιότητα κατασκευής, τα εξευγενισμένα υλικά και τη «φιλόξενη» διαμόρφωση της καμπίνας, συνεπώς όλες οι Mercedes-EQ αποτελούν σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά το περιβάλλον που βρίσκεται οδηγός και επιβάτες. Για παράδειγμα, τo συμπαγές SUV της, η EQA, εμφανίζει πρωτόγνωρο επίπεδο άνεσης, αυτονομίας και χώρων για την κατηγορία του, ενώ διατίθεται σε ποικιλία εκδόσεων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τετρακίνητες προτάσεις. Η ισχύς έως 292 ίππους προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις, ενώ η αυτονομία που αγγίζει έως και τα 540 χιλιόμετρα, εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την ξέγνοιαστη εμπειρία χρήσης.

Η φράση range anxiety δεν συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά της EQA, η οποία υλοποιεί την ιδέα της ηλεκτροκίνησης με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Για όσους ζητούν όλα τα παραπάνω, με πιο «τετράγωνο» SUV σχεδιασμό, ακόμη και με δυνατότητα επταθέσιας διαμόρφωσης του εσωτερικού, η EQB δίνει τις απαντήσεις. Υιοθετώντας όλα τα προσόντα της EQA, η EQB επιδεικνύει το απαράμιλλο στυλ, μαζί με την επιπλέον πρακτικότητα που συνεπάγονται οι αναλογίες της. Αναφορικά με τις εκδόσεις, η ισχύς αγγίζει έως και τους 292 ίππους, όπως και στην EQA.

Ψηλότερα, η EQC είναι ένα ευρύχωρο SUV με ισχυρό σύστημα κίνησης 408 ίππων, εκφράζοντας την πολυτέλεια με έναν τρόπο που μόνο η Mercedes-Benz μπορεί να αποδώσει. Αντίστοιχη φιλοσοφία διέπει και την EQE, ένα μοντέλο – σημείο αναφοράς της αεροδυναμικής και της τεχνολογίας. Μάλιστα, διατίθεται και η EQE SUV, για εκείνους που ζητούν όλα τα πλεονεκτήματα του sedan, αλλά με το χρηστικό αμάξωμα των SUV.

Για τους ασυμβίβαστους χαρακτήρες, η Mercedes-Benz δημιούργησε την EQS. Ένα μοντέλο που χτίζει την προσωπικότητα της εμβληματικής S-Class στην ηλεκτροκίνητη εποχή. Διαθέσιμη σε εκδόσεις έως 639 ίππους για συγκλονιστικές επιδόσεις ή σε παραλλαγή EQS SUV, με μέγιστη αυτονομία 784 χιλιόμετρα! Τέλος, η EQV είναι η πρόταση της φίρμας στα ηλεκτρικά MPV, με ασυναγώνιστο επίπεδο ευελιξίας, άνεσης και ευρυχωρίας στο εσωτερικό του.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!

To σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes-Benz δεν διαθέτει μόνο προηγμένα χαρακτηριστικά, αλλά ενσωματώνει και την τελευταία τάση σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό κόσμο: το AI. Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται δίπλα στον οδηγό και είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήματά του, αλλά και να ολοκληρώσει εντολές του για τη ρύθμιση του κλιματισμού με φωνητικές εντολές, την ενεργοποίηση του συστήματος πλοήγησης και πολλά ακόμη.

Ο ψηφιακός βοηθός ενεργοποιείται απλά και μόνο με την φράση «Hey Mercedes», δίνοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες στον χειριστή. Μάλιστα, πρόσφατα προστέθηκε και η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το ChatGPT, το πρόγραμμα AI που προκάλεσε ντόρο και μπορεί να απαντήσει σχεδόν σε οτιδήποτε ερωτηθεί! Σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα MBUX, το ChatGPT ολοκληρώνει πλήρως την ψηφιακή εμπειρία που βιώνει ο οδηγός, επιτρέποντας του την ασφαλή ενημέρωσή του χωρίς να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο.

Αριστείο ηλεκτροκίνησης

Η Mercedes-Benz, εκτός από τα ίδια τα αυτοκίνητα, προσφέρει και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, το Mercedes-Benz Wallbox είναι μια συσκευή που εγκαθίσταται στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού ή της εργασίας του ιδιοκτήτη και προσφέρει γρήγορη, ασφαλή φόρτιση του οχήματος. Με εξαιρετικά προνομιακή τιμή αγοράς, στην οποία εφαρμόζεται και κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», ο χρήστης μιας Mercedes-EQ βιώνει μια πλήρη εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα DriveGreen Welcome, η Mercedes-Benz παρέχει ακόμη μία, πολύ σημαντική δυνατότητα: αυτή του ελέγχου ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο δίκτυο πριν την τοποθέτηση του Wallbox, έτσι ώστε ο πελάτης να είναι βέβαιος ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση για να υποστηρίξει το όχημά του. Από εκεί και πέρα, μέσα από την εφαρμογή Mercedes me, έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ελέγχει την εξέλιξη της φόρτισης, να ορίσει την ώρα έναρξης και το επιθυμητό ποσοστό της μπαταρίας. Επίσης, αποκτά εύκολη πρόσβαση σε πάνω από 740 σημεία φόρτισης, τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από το Mercedes me app, μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τη θέρμανση ή τον κλιματισμό του οχήματος πριν φτάσει σε αυτό, να ανοίξει ή κλείσει τα παράθυρα ή την ηλιοροφή, να εντοπίσει την ακριβή θέση του οχήματος μέσω GPS, να κλειδώσει ή ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και πολλά ακόμη. Η ψηφιακή εποχή έχει μπει για τα καλά στον κόσμο των ηλεκτρικών Mercedes, βάζοντας τον ιδιοκτήτη σε έναν εντελώς νέο, digital κόσμο με εκπληκτικές δυνατότητες!

Αποκτήστε μια Mercedes-EQ, εύκολα κι απλά

Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz επωφελούνται από την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 », ύψους 8.000 €. Όμως η μάρκα προσφέρει ακόμη ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την απόκτηση των μοντέλων EQ: το πρόγραμμα χρηματοδότησης Green Credit. Αφορά ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, ενώ ξεκινάει από 0% προκαταβολή και έως 84 δόσεις. Όλα τα ηλεκτρικά Mercedes-Benz μέσω του προγράμματος Green Credit,  έχουν προνομιακό επιτόκιο 6,9%, ενώ η χρηματοδότηση συνδυάζεται πάντα με ασφάλιση Mercedes-Benz Insurance και συμβόλαιο επέκτασης εγγύησης. Έτσι, ο αγοραστής μιας Mercedes-EQ είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας και βρείτε σήμερα τη δική σας ηλεκτρική Mercedes-EQ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...